Co je v současnosti víc trendy, zvětšení nebo zmenšení prsou?

Ženy asi nikdy nebyly zcela spokojeny s velikostí svých prsou, ať už byla prsa příliš velká či malá. V Asklepionu určitě vede žebříček trendů zvětšení prsou (augmentace) silikonovými implantáty, na vzestupu je také zvětšení vlastním tukem (lipotransfer). Ke zmenšení prsou (redukci) většinou ženy donutí bolesti zad, páteře a často i problémy psychické nebo problémy se sportem.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha, s.r.o.

Jaké jsou důvody, že nám narostou velká nebo naopak malá prsa?

Velkou roli hraje genetika, často ale také váha či velké hormonální změny. Plastická chirurgie si v současnosti poradí s jakýmkoli tvarem či velikostí prsou. Na trhu je množství kvalitních prsních implantátů, ženy si mohou vybrat z mnoha tvarů a velikostí.
Sportovkyně upřednostní například odlehčené implantáty B-Lite, které jsou o 30 % lehčí než stejně velké silikony jiných značek. Žena, která touží po přirozeném výsledku, sáhne v ordinaci například po implantátech Motiva, které se po kůží chovají jako pravá prsa, nebo po kapkovitém nižším profilu jiných značek.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha, s.r.o.

O kolik čísel lze prsa upravit?

Dobrý plastický chirurg nikdy nejde do extrémů. Vždy je potřeba vzít v potaz celkovou postavu, šířku ramen, obvod hrudníku, kvalitu kůže apod. Nepodceňte při konzultaci doporučení lékaře. Chirurgové v Asklepionu mají ohromné zkušenosti a vědí, jak bude výsledek vypadat.

Umisťuje se implantát po kůži nebo pod sval?

O umístění silikonového implantátu rozhodne vždy lékař na základě vstupního vyšetření tak, aby byl výsledek co nejlepší a nejpřirozenější.