Dobrý den, ošetřujete také ruce? Ráda bych podstoupila omlazení. A jaká je cena? Děkuji

Dobrý den, ano, ruce samozřejmě ošetřujeme také. Omlazení se provádí laserem, mezoterapií kyselinou hyaluronovou nebo plasmaliftingem. Nejvhodnější způsob ošetření, určí lékař při osobní konzultaci. Cena u nás na klinice za omlazení rukou se pohybuje cca od 5000 Kč.

Dobrý den, mám na krku a dekoltu drobné kožní výrůstky, tuším, že se jedná o fibromy. Nijak mě neomezují, ale postupně přibývají. Znamená to něco? Je lepší je nechat odstranit? A bude po nich nějaká jizvička? Děkuji

Dobrý den. Pokud se jedná o fibromy, jsou zcela neškodné, benigní a odstranění záleží pouze na Vašem rozhodnutí. Nejčastěji se jedná o genetickou záležitost a bohužel přibývat budou. Po odstranění nedochází k žádnému jizvení, ošetření se provádí buď laserem nebo chirurgicky ( záleží na velikosti projevů ).

Dobrý den, je mi 30 let, nekouřím, pravidelně se o pleť starám, jednou za čas chodím i ke kosmetičce, ale bojuji s hlubokými vráskami na čele. Mohla byste mi prosím poradit, jestli existuje nějaká procedura, která se zaměřuje na konkrétní místo, a která má opravdu viditelné výsledky, aniž bych do sebe musela nechat píchat botox?

Dobrý den. Aktivní, hluboké mimické vrásky na čele, omezí pouze botulotoxin. Pokud by se aplikovala např. kyselina hyaluronová nebo plasma, dojde k masivní hydrataci, ale vlastní mimická aktivita se neomezí.

Dobrý den, zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi výplněmi botulotoxinu a kyselinou hyaluronovou. Co je šetrnější a na pohled přirozenější. Děkuji

Dobrý den, děkujeme za váš dotaz. Botulotoxin je látka, která omezí nervosvalový přenos, čímž omezí mimickou aktivitu. Používá se na vrásky na čele, kořeni nosu, kolem očí nebo ho lze použít na omezení pocení v podpaží, případně na dlaních či ploskách nohou. Kyselina hyaluronová je součást dermálního mezibuněčného prostoru, tudíž je tělu zcela přirozená. Bohužel věkem dochází k jejímu úbytku. Injekčně se aplikuje do nosoretních vrásek, povislých koutků, lze jí korigovat velikost a tvar rtů či tváří. Na celkové omlazení pleti se aplikuje kyselina hyaluronová ve formě tekutého liftingu, kdy dochází k masivní hydrataci. Každá metoda řeší jiné typy vrásek a mohou se vzájemně kombinovat.

Vážená paní doktorko, mohu se zeptat, jak probíhá omlazení pleti. Je mi 37 let a ráda bych tento zákrok podstoupila. Kolik celá procedura stojí a kolik je potřeba návštěv pro viditelné zlepšení. Moc děkuji za zprávu.

Dobrý den. Možností k omlazení pleti je hned několik. Můžeme doporučit např. tekutý lifting ( aplikace kyseliny hyaluronové), plasmalifting, laserová rejuvenace nebo frakční resurfasing. Obvykle se provádí jedno ošetření, cena se pohybuje cca od 8000,- do 10 000,- Kč.

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala jak moc je účinné odstranění pigmentových skvrn, kterých mám v obličeji poměrně hodně - pravděpodobně ze sluníčka. A jestli toto odstranění je trvalé. Děkuji za zprávu.

Dobrý den. Pigmentové skvrny většinou vznikají kombinací UV záření (sluníčko) a u žen s hormonální antikoncepcí, případně zde mají svoji roli genetické vlohy. Optimální terapie se provádí erbiovým frakčním laserem. Po ošetření se nesmí vystavovat daná partie 2 měsíce UV záření. Při používání vhodných ochranných přípravků ( SPF 50) nedochází k recidivě.

Celý chat je k dispozici zde: