1. Hloubková hydratace je základ

O tom, že musíme v létě hodně pít vodu a začneme automaticky používat hydratační krémy, se asi nebudeme přít. Dostane se ale z vypité vody a krémů pleti opravdu dost vláhy na to, aby nebyla vysušená a nenadělaly se na ní během léta vrásky? Dermatologové shodně odpovídají – ne! Kůže nás má především chránit, a proto většinu toho, co se na ní usadí, nebo co na ni namažeme, nepropustí. Hydrataci kůže je proto potřeba udělat hloubkově. Lékař drobnými vpichy vpraví do kůže kyselinu hyaluronovou přesně do takové hloubky, aby vyhladila vrásky a zároveň na sebe navázala vodu. Pleť bude díky tomu hladká, vypnutá a šťavnatá i během největších veder. Kyselina hyaluronová ji také pomůže ochránit před slunečním zářením.

Autor: Asklepion

2. Stop novým vráskám

Tvorbě mimických vrásek, které se nám v létě často prohloubí už jen proto, že mhouříme oči, umí korektivní dermatologie také zabránit. Číslem jedna, pokud jde o vrásky, je totiž stále botulotoxin. Poradí si jak s mimickými vráskami, které už máme, tak s těmi, které se nám teprve hrozí udělat. Zamezí totiž mimickým svalům, aby se smršťovaly, a tím pádem nedovolí ani kůži se v daném místě krabatit. Musí se to s ním ovšem dobře umět, protože nikdo nechceme vypadat jako nehybná maska. Zkušené dermatoložky v Asklepionu ale úspěšně čarují s botulotoxinem i na tvářích hereček, pro které je mimika velmi důležitá, takže není důvod se obávat.

3. Dopřejte si koktejl

Další vzpruhou, kterou před létem své pleti dodáte vše, co potřebuje, je vlastní krevní plazma. Ošetření krevní plazmou patří k nejoblíbenějším estetickým procedurám. V Asklepionu vám odeberou krev, šetrným způsobem z ní odstředí plazmu, kterou následně ihned aplikují drobnými jehličkami do kůže.

Koktejl z vlastní plazmy obsahuje velké množství proteinů a krevních destiček s růstovými faktory. Plazma může být obohacena dále například o již zmíněnou kyselinu hyaluronovou nebo vitamíny. Pleť je po ošetření chvilku začervenalá, ale za krátko si už užíváte její novou jemnost. Účinek plazmy se navíc časem dále prohlubuje, jak působí regenerace.

Autor: Asklepion

Znáte Asklepion?

Síť center Asklepion je již od roku 1996 lídrem estetické medicíny v ČR. Poskytuje služby v oborech stomatologie, dermatologie, plastická a cévní chirurgie, ORL, fyzioterapie, kosmetika ad.

Pokud hledáte špičkového dermatologa, najdete ho právě v Asklepionu. Mezi nejčastější ošetření patří vyhlazení vrásek, omlazení pleti laserem, epilace nebo třeba trvalé odstranění pocení.

Plastická chirurgie kliniky Asklepion to je tým světově vyhledávaných chirurgů a akreditovaná pooperační péče. Oddělení cévní chirurgie se zaměřuje na léčbu křečových žil nejšetrnějšími metodami.

Lepšího partnera pro zdraví a krásu si v Česku vybrat nemůžete.