Poražte chřipku: 4 domácí zbraně, které vás vyléčí!
-
Chřipku můžete zdolat i domácími přírodními léky.
Smrkáte, kašlete a je vám na nic? Nemusíte sahat hned po tabletách z lékárny, zkuste osvědčenou sílu přírody. Navíc ji máte určitě doma. Poradíme, co vám pomůže.
- 1.
Cibule
Díky látce jménem alicin má výrazné dezinfekční i antibiotické účinky. Obsahuje spoustu vitamínů (C, B, E, A) a minerálů. Působí proti nachlazení, kašli, zahlenění, zánětu průdušek i angíně.
Jak ji použít proti kašli: Nakrájejte na malé kousky, posypte cukrem nebo smíchejte s medem. Nechte několik hodin uležet a pak jezte po malých lžičkách asi třikrát týdně.
Jak ji použít proti rýmě: Vdechujte vůni z čerstvě nakrájené cibule. Sice vás budou pálit oči a pořádně si popláčete, ale mikroorganismy budou z vašeho těla »prchat«.
Nejlepším lékem na kašel z kuchyně je obyčejná cibule. Dokáže zázraky.Autor: Shutterstock.com - 2.
Česnek
Alicin – nejsilnější přírodní antibiotikum - je obsažen i v česneku. Pravidelná konzumace česneku výrazně zlepšuje funkce imunitního systému. Lidé, kteří česnek jedí, jsou dokonce o 60 % méně náchylní k nachlazení. Česnek výrazně pomáhá naší imunitě. Dobře působí v dýchacích cestách, proto se hodí při chřipkách, nachlazení s kašlem a při zánětu průdušek.
Jak ho použít proti chřipce: Paličku česneku oloupeme a rozdrtíme, smícháme s medem v poměru 1:1. Užíváme polévkovou lžíci 4až 6x denně.
Jak ho použít jako prevenci pro posílení imunita: Jezte jídla bohatá na česnek. Smíchejte pomazánkové máslo s lučinou a přidejte tři čtyři stroužky česneku a máte výbornou česnekovou pomazánku. Stroužky česneku můžete také jíst na chlebu s máslem a špetkou soli.
česnekAutor: Shutterstock - 3.
Med
Vitamíny A, B, C, D, E, K, aminokyseliny, enzymy a spoustu minerálních látek – tím je med doslova nabitý. Díky této výbavě ničí bakterie, je silným antibiotikem a posiluje obranyschopnost organismu. Účinný je na rýmu, záněty průdušek, horních cest dýchacích i chřipku.
Jak ho použít proti kašli: Smíchejte s pokrájenou cibulí a užívejte několikrát denně.
Jak ho použít jako prevenci: Slaďte s ním místo cukru a rozhodně ne jen čaj. Můžete jej také mlsat. Pokud vám ztvrdne, nevadí, používat ho můžete i tak. Nebo ho ponořte do vodní lázně, kde však teplota nesmí přesáhnout 50 stupňů.
MedAutor: Profimedia.cz - 4.
Zázvor
Draslík, hořčík, sodík a další minerály a celá škála vitamínů dělá ze zázvoru stálici mezi léčivým kořením. Prohřeje, uvolní ucpaný nos a celkově dokáže příznaky chřipky zmírnit. Při pravidelném užívání zvyšuje obranyschopnost organismu.
Jak ho použít proti chřipce: Oloupejte zhruba třícentimetrový kousek zázvoru, nakrájejte na malé kousky a vařte zhruba 20 v půl litru vody. Sceďte, doslaďte medem a pijte několikrát denně.