Lucii dohnaly bolesti očí k lékařce, ta pro ni měla nemilou zprávu: nedodržováním hygieny si do očí společně s kontaktními čočkami zanesla infekci, která vyvolala zánět. „Kontaktní čočky jsem musela hned vyhodit. A to napořád. Dostala jsem zákaz je nosit. Neuměla jsem si vůbec představit, jak dál uvidím, protože brýle jsem místo čoček opravdu nosit nechtěla,“ vypráví Lucie.

Nešvarem pacientky Lucie bylo spaní v kontaktních čočkách. Podle nedávného průzkumu očních klinik NeoVize a DuoVize na 745 nositelích kontaktních čoček téměř 80 % dotázaných někdy v čočkách usnulo. „Je to opravdu nebezpečné. Výzkumy ukázaly, že pokud lidé spí v kontaktních čočkách i pouze jednou týdně, je riziko infekce oka 6,5 krát vyšší,“ varuje docentka Šárka Skorkovská, CSc., primářka Oční kliniky NeoVize v Brně.

Druhou chybou Lucie byla nepravidelná výměna pouzdra na čočky. Podle odborníků by se mělo vyměňovat minimálně jednou za měsíc, vždy s nově zakoupeným roztokem. „To ale dodržuje pouze 36% dotázaných,“ poukazuje na výsledky průzkumu primářka NeoVize.

Autor: Neovize Group s.r.o.

Bezpečné řešení: laserová operace

Lucie si našetřila na laserové odstranění dioptrií a po vyléčení zánětu postoupila zákrok metodou NeoLASIK HD. „Už druhý den po operaci jsem viděla dokonale. Když jsem šla ráno na kontrolu, četla jsem všechny značky aut. Takto ostře jsem nikdy předtím, ani v těch nejlepších kontaktních čočkách, neviděla,“ vzpomíná. 

Autor: Neovize Group s.r.o.

Laserová operace Lucii zbavila nejen dioptrií, ale i starostí s nákupem a včasnou výměnou kontaktních čoček, pouzdra a roztoku. A navíc v součtu ještě ušetří. Za 10 let nošení kontaktních čoček totiž lidé běžně utratí 60 tisíc. „Vysoce kvalitní laserová operace včetně předoperační i pooperační péče se dá pořídit za 40 tisíc korun za obě oči,“ vysvětluje primářka Oční kliniky DuoVize v Praze MUDr. Lucie Valešová. Oční kliniky DuoVize v Praze a NeoVize v Brně navíc zahrnují do běžné ceny laserové operace NeoLASIK HD a NeoSMILE 3D i doživotní záruku bez dalších příplatků. 

Oční klinika DuoVize Praha: www.duovize.cz

Oční klinika NeoVize Brno: www.neovize.cz