Už čtyři hodiny po nárazu jsem ležel na operačním stole. Po operaci bylo jasné, že mám porušenou krční páteř, rozdrcený sedmý obratel zasáhl míchu. Ochrnul jsem od prsou dolů.

Teď se ironicky usmívám nad tím, že mě tři měsíce před úrazem navštívil pojišťovák a nabízel mi pojistku se čtyřmilionovým plněním za invaliditu 3. stupně. Tenkrát jsem ho odmítl se slovy, že se mi nikdy nic nestalo. Teď bych se rozhodl jinak.

Autor: Profimedia.cz

Měl jsem chuť bojovat a rok na sobě makal, učil se základním činnostem jako malé dítě, cvičil, posiloval svaly, chodil plavat. Musel jsem mít někoho, kdo mě umyje a oblékne. Naštěstí jsem měl starou pojistku, kterou mi kdysi založila mamka. Z ní jsem nějaké peníze dostal, pokryly mi většinu nákladů spojených s přestavbou bytu.

Brzy jsem si založil nové životní pojištění, které mi hradí pobyt v nemocnici a denní odškodné za úraz. Vzhledem k rozsahu tělesného postižení se občas o něco uhodím nebo spadnu a pojistka přijde vhod.

Dnes jsem stále ochrnutý od prsou dolů, ale díky rehabilitaci se alespoň částečně podařilo rozhýbat ruce. Ramena a některé svaly na rukou jsou funkční. Z postele už se do vozíku dostanu jen s pomocí své ženy. Radost mi dělají dvě pětileté dcerky. A mám je pojištěné, všechny!

Jakub