Šokující výzkum: Brambora je nejzdravější potravina! 13 důvodů, proč ji jíst!
-
Řeklo by se obyčejná brambora. Mnohým oprovrhovaná příloha ke šťavnatému masíčku, ale je načase změnit na bramboru názor. Britští vědci ji označili jako nejbohatší na vitaminy!
- 1.
Co ukázaly studie
* Brambory jsou mnohem užitečnější než zelí, banány nebo ořechy, které jsou usilovně propagovány protagonisty zdravých životních stylů.
Pravidelná konzumace brambor (zejména ve vařené formě) normalizuje mnoho funkcí organismu.
* A vůbec nejužitečnější jsou brambory ve slupce. Obsahují 5krát více vlákniny než banán, obrovské množství vitaminu C a také důležitý prvek selen, kterého je v bramborách více než v ořechách a např. dýňových či lněných semínkách.
* Obecně lze brambory charakterizovat jako komplex vitaminů a stopových prvků v kombinaci pro člověka nejvyváženější.Brambory jsou mnohem užitečnější než zelí, banány nebo ořechy, které jsou usilovně propagovány protagonisty zdravých životních stylů.Autor: shutterstock - 2.
Šťáva prokrvuje
Bramborová šťáva je vynikající protizánětlivý nápoj. Velmi dobře funguje při artritidě a u mnoha dalších forem zánětlivých bolestí, zejména však bolestí kloubů a bolestí zad. Bramborová šťáva zvýší krevní oběh ve všech částech vašeho těla.
Na srdíčko
Bramborová šťáva je zásaditá a zabraňuje nemocem, jako jsou kardiovaskulární choroby.
Proti ekzémům
Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné a pomáhá uklidnit kůži.
Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné a pomáhá uklidnit kůži.Autor: Shutterstock.com - 3.
Hubne se po ní
Bramborová šťáva vám pomáhá při hubnutí. Vypijte jeden šálek bramborové šťávy ráno, ještě před snídaní, a potom večer dvě až tři hodiny před tím, než půjdete spát. Šťáva sama o sobě nemá žádnou chuť, takže ji můžete míchat s jakoukoliv jinou, ideální je například mrkvová.
Odplavuje kyselinu
Bramborová šťáva také odplavuje z těla kyselinu močovou.
Snižuje cholesterol
Bramborová šťáva snižuje hladinu cholesterolu – obecně zlepšuje váš zdravotní stav.
Levný detox
Bramborová šťáva je také levná varianta pro detoxikaci vašeho těla.
- 4.
Léčí hepatitidu
Bramborová šťáva se používala v Japonsku a na dalších místech na světě k léčbě hepatitidy a tato léčba měla dobré výsledky.
Uzdravuje ledviny
Bramborová šťáva je dobrá pro léčbu pankreatitidy a při onemocnění ledvin. Je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.
Proti kamenům
Bramborová šťáva zabraňuje tvorbě vápenatých kamenů v močových cestách.
- 5.
Pomáhá s rakovinou
Bramborová šťáva je také vhodná jako podpůrný prostředek k léčbě nádorů a rakoviny – červené a fialové brambory obsahují velké množství antokyanů a ten zastavuje růst rakovinných buněk. Žluté a oranžové brambory obsahují velké množství zeaxantinu (významný antioxidant) a ten je důležitý pro zrak.
Zázrak pro střeva
Bramborová šťáva je alkalická, a tak je ideální pro zklidnění trávicího traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle. Také je vynikající při hojení podrážděných střev a také pomáhá při hojení žaludečních vředů. Je to zázračný produkt pro gastrointestinální trakt.
Spousta vitamínů
Bramborová šťáva je plná vitaminů A, C, B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny a bílkoviny!