Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zatočte s pupínky! 7 rad, které vám vrátí tvářičku jako broskvičku!

/
  • Pupínky trápí bez rozdílu věku.
    Pupínky trápí bez rozdílu věku. (Shutterstock.com)
    21. ledna 2016 ● 09:52

    Pupínky, beďary, akné – prostě pohroma naší pleti, která nesouží zdaleka jen pubertální mládež. Máme pro vás tipy, jak pleť uchránit, abyste ji měli stále jako broskvičku!

  • 1.

    Nedotýkejte se rukama zbytečně obličeje

    K největším zlozvykům patří sahat si špinavýma rukama do obličeje. Jen si uvědomte, kolikrát denně si odhrnete vlasy z čela, podrbete se, případně se přímo dotknete pupínku. „A teď si představte, na co všechno vaše ruce sahaly – kliky, madla v autobuse, peníze… Tam všude jsou bakterie, streptokoky, nečistoty, které velmi snadno kontaminují kůži a neštěstí zvané infikovaný pupínek je na světě,“ varuje odborník na přírodní kosmetiku Jiří Pantůček z Topvetu. Důležité je proto mýt si ruce několikrát denně teplou vodou a mýdlem.

    Na rukou je spousta bakterií, ktré si nanášíte na obličej.
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Pupínky nemačkejte!

    O pleť je potřeba pravidelně pečovat ráno i večer. Opláchnout vlažnou vodou, namazat krémem, večer důkladně pleť vyčistit a opět aplikovat krém vhodný na problematickou pleť. Odborníci doporučují krém s manukou, což je silice z novozélandského čajovníku a je až 30x účinnější než například Tee Trea Oil. Další důležitou zásadou je pupínky rozhodně nemačkat!

    Pupínky trápí bez rozdílu věku.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Kouř a alkohol jsou zabijáci

    Nechcete-li mít tvář zašedlou a mdlou, nejenže nekuřte, ale také se vyhýbejte zakouřeným prostorám.  To samé platí o alkoholu. Ten patří k jednomu z největších jedů a tělo jej tak také vnímá. Škodí nejen mozkovým buňkám, ale samozřejmě také pleti. 

    Cigaretový kouř ničí nejen naše plíce, ale i pleť.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Místo červeného masa červenou papriku

    Vyhýbejte se agresivním a alergenním potravinám. Nekonzumujte potraviny, které obsahují velké množství konzervantů, omezte kečup, hořčici, červené maso, uzeniny, kořeněná jídla. Naopak jezte hodně ovoce a zeleniny.

    Tělo nezatěžujte zbytečně těžkým jídlem.
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Sladká smrt

    Rafinovaný cukr patří k největším civilizačním problémům dneška. Proto jestliže chcete udělat něco pro svou pleť, omezte tento bílý jed na minimum, nebo ještě lépe, vyhněte se mu zcela. Nahradit jej můžete např. stévií, agávovým nebo javorovým sirupem.

    Bílý cukr má řadu alternativ.
    Autor: archiv Blesku, scom

  • 6.

    Hodně spěte

    Dobrý spánek dokáže mnohdy více než slovutný doktor. Sami víte, jak vypadá vaše pleť ráno po probdělé noci, strávené navíc v zakouřeném prostředí. Proto si spánek dopřávejte 8 hodin denně. Nejvydatnější je ten před půlnocí. Pleti také nijak nepřispívá stres. I když je to v dnešní době těžké, zkuste ho alespoň minimalizovat. Zařaďte do svého programu delší procházky, zacvičte si jógu, a než se rozčilíte, počítejte do desíti.

    Spánek je lepší než lékař.
    Autor: Shutterstock.com

  • 7.

    Vydržte

    Výsledky této antiakné kúry hodnoťte až za 28 dnů. To je totiž doba, za kterou dochází k obnově buněk. A pak to chce samozřejmě dodržovat tato doporučení i dál, protože čistou a zdravou pleť si nevypěstujete jednorázově a navždy.

    Až se vám pleť zregeneruje, je nutné o ni dále pečovat.
    Autor: Shutterstock

    Zdroj: www.topvet.cz 

Dnešní horoskopy