Orientální reflexní masáž můžete darovat také v podobě dárkového certifikátu svým blízkým. Nyní v salonech TAWAN sleva až 30 %. Více na www.tawan.cz.

Co jsou reflexní zóny?

V našem těle jsou někte­ré malé oblasti kůže nebo sliznice ve spojení s celým tělem. Říkáme jim reflexní zóny, a to proto, že reagují velmi citlivě na sebemenší změny na orgánech, se kterými jsou ve spojení. Chodidla nejsou jedinou reflexní zónou v na­šem těle, patří mezi ně i ruce, oči, uši, klíční kost nebo předloktí, ale právě chodidla poskytují největší míru těchto reflexních propojení. Proto slouží jako skvělý diagnostický ná­stroj a zároveň lze masáží těchto zón obnovovat životní tok energie v na­šem těle.

Autor: TAWAN

Tělo jako propojený celek

Tradiční orientální lékaři si předsta­vovali, že životní energie proudí v těle v jakýchsi kanálcích. Dnes je označu­jeme jako akupunkturní dráhy neboli meridiány, protože podélný průběh těchto drah lidským tělem připomí­ná průběh meridiánů (poledníků) na glóbu. Meridiány jsou mezi sebou propojeny a vzájemně se ovlivňují. To vyplývá z toho, že východní medicí­na pojímá tělo jako nedílný celek. Ve zdravém těle je tok energie ve všech meridiánech plynulý a vyrovnaný, pokud je ale tělo oslabeno nemocí nebo stresem, přestává energie prou­dit hladce a rovnoměrně.

Reflexní masáž chodidel trvá v nejkratší variantě 30 minut a v ideální 60. Udělejte si čas sami na sebe a objednejte se do salonů TAWAN, kde vám vrátí ztracenou energii. Salony TAWAN naleznete v Praze, Brně, Mladé Boleslavi, Hluboké nad Vltavou, Špindlerově Mlýně a Karlových Varech. Více na www.tawan.cz/kontakt

Autor: TAWAN

Návrat životní energie

Na každém meridiánu leží důležité body, působením na ně terapeutka ovlivňuje nejen jeho bezprostřední okolí, ale celou jeho dráhu. Efekt masáže šíje bude při bolestech hla­vy pouze částečný a krátkodobý, protože nebere v potaz celý systém vzájemně propojených drah, za­tímco působením na určitý bod na noze můžeme léčit tentýž problém mnohem efektivněji. Tlakem na re­flexní body na meridiánech se totiž zároveň vyrovnávají výkyvy v oběhu životní energie a upevňuje se tím celkové zdraví.

Reflexní masáž chodidel

Reflexní masáž chodidel se provádí také pomocí dřevěného kolíčku z thajského dřeva. Tlak působí na zakončení drah jednotlivých orgánů, a tím pozitivně ovlivňuje samotné orgány, oživuje a znovu navrací celkovou životní energii v těle, snižuje stres a přináší hlubokou relaxaci. Je také velmi důležitá pro správné držení těla při chůzi, čímž se předchází bolestem v oblasti páteře a zad. Jedinou kontraindikací této procedury je těhotenství. Po porodu je ovšem reflexní masáž jedním ze způsobů, jak se opět dostat rychle do formy.