My Vám nemůžeme nabídnout nesmrtelnost. Ale co takhle být v kondici i po čtyřicítce, padesátce a mnohem a mnohem později?

Tým Barny´s se touto myšlenkou zabývá už téměř dvacet let. Všechno to kdysi začalo patentováním InoCellu, přírodní látky, kterou v novodobé historii doporučila 7. mezinárodní konference proti rakovině.

Na první pohled informace o mezinárodní konferenci proti rakovině vypadá velmi seriózně a vážně, buďte však bez obav, protože InoCell je tu hlavně pro vás. InoCell však  má jen jednu ambici a to pečovat o zdraví každé buňky v těle a tím nás chránit.

Autor: Biopol GN

Vraťme se však na začátek a podívejme se jakou má souvislost InoCell a pomalejší stárnutí. InoCell je možná nejdůležitější krok k tomu, abychom zůstali zdraví. V Barny´s říkáme, že želvu chrání krunýř, ale lidi chrání InoCell, protože se stará o zdraví toho, z čeho je naše tělo složeno, tedy o zdraví každé buňky. V procesu stárnutí organizmu tento fakt hraje důležitou roli. A tím tu máme první „puzzle“ do nově koncipovaného přípravku AgeLess.

Druhá, neméně důležitá součást přípravku AgeLess, je v médiích mnohokrát oslavovaný antioxidant z červeného vina resveratrol. Je slyšet i názor, že články na téma o resveratrolu cílí mimo jiné i na zvýšení popularity vína v ČR, kde je jinak tradičním nápojem pivo. To by mohla být i pravda, ale na druhou stranu je také pravda to, že o blahodárných účincích resveratrolu se mluví všude, tedy i tam, kde se vína vypije takové množství, že jeho produkce téměř nestačí. Resveratrol působí hned na několika frontách, které mají na svědomí proces stárnutí. Jednak je to pozitivní vliv na samotnou DNA, konkrétně na délku telomer, které se nacházejíí na konci všech chromozomů. Telomery si můžeme představit jako tkaničky od bot, respektive jejich tvrdé konce. Neustálým dělením se tyto konce zkracují, a když už není co krátit, život zanikne. Za tento objev hodinek stárnutí byla v roce 2009 udělena Nobelova cena. 

Autor: BIOPOL GN, s.r.o.

V praxi to znamená, že člověk by mohl mít šanci se dožít daleko vyššího věku, pokud jeho DNA bude v dobré kondici. K tomu může významně přispět právě resveratrol, který má pozitivní vliv na DNA nejen u člověka, ale také u již zmiňovaného vína, protože resveratrol se tvoří při poškození hroznových plodů jako ochranná a regenerační látka.

Další mechanizmus účinku resveratrolu je silná antioxidační kapacita, protože oxidativní stres je jedním z hlavních viníků předčasného stárnutí.

Na závěr nezbývá než dodat, že unikátní receptura AgeLess je doplněna o selen, který také působí jako důležitý antioxidant a podporuje imunitní systém, stejně tak jako vitamin C, který je na samém konci možná nejlepšího produktu, jenž Barny´s vyvinul a vyrobil, a dost možná jednoho z nejlepších přípravků na světě.