Odborně vyškolený lékařský personál Vás při konzultaci seznámí s optimálním řešením, vhodným právě pro Váš zrak. Oči značné části populace vykazují totiž některé z nepravidelností optického systému. Jde o dioptrické vady ve smyslu krátkozrakosti, dalekozrakosti či astigmatismu.  Nakonec bývají oči zatíženy  i tzv. aberacemi vyšších řádů. Ty ani nejdou dobře kompenzovat běžnými optickými pomůckami.

Na oční klinice v Horních Počernicích nabízejí  laserové refrakční zákroky rohovky pomocí dvou  nejnovějších femtosekundových laserů metodou femtolasik nebo 3D lasik. Tyto operace preferují zejména lidé krátkozrací, většinou do 40 let věku, ale lze je podstoupit i pro odstranění astigmatismu a menšího stupně dalekozrakosti. V případě, že pro někoho není laserová operace vhodná, mohou  zde lékaři navrhnout implantaci různých typů nitroočních čoček.  Například multifokální čočky umožňují lidem, kteří dosud nosili jedny brýle na dálku a jiné do blízka, aby oboje zcela odložili a všechny běžné aktivity vykonávali bez nich. To ocení zejména lidé kolem 50 let a starší. Jiné nitrooční čočky mohou zase kompenzovat astigmatismus. U velmi vysokého stupně dioptrické vady mohou být v některých případech vhodné tzv. ICL čočky, které se umisťují dovnitř oka mezi duhovku a vlastní lidskou čočku, čímž zůstává pro mladého člověka neporušená schopnost akomodace vidění do blízka. Pokud se i po vyšetření a rozhovoru s lékařem rozhodnete setrvat u brýlí nebo kontaktních čoček, obslouží Vás zde zkušený personál  oční optiky. Nabízejí tu  široký sortiment  brýlových skel i obrub a jistě si něco vyberete.

Autor: http://www.ocniklinikahp.cz/

Na Oční klinice v Horních Počernicích můžete podstoupit i ambulantní vyšetření k objasnění jiných očních problémů, ať se již jedná o poškození oční sítnice cukrovkou, věkem podmíněnou degeneraci makuly, glaukom nebo zánětlivá onemocnění oka. Na špičkovém přístroji zde provádějí i operace zadního segmentu oka. Při nich dochází k odsátí hmoty sklivce a ošetření některých změn na sítnici, např. epiretinální membrány, makulární díry  nebo odstranění hmot sekundární katarakty. U specifických případů změn na sítnici se provádí aplikace Avastinu do prostoru sklivce. Veškerá operativa je organizována ambulantně. K podrobnějšímu zhodnocení změn sítnice mají v Horních Počernicích nyní nový typ OCT – tzv. spektrální OCT. Dále je tu možno podstoupit i chirurgické odstranění drobných útvarů na očních víčkách a v okolí očí. Též Vám mohou plasticky upravit převislou kůži víček. Ve speciální poradně pro děti  je nabízena možnost vyšetření dětských pacientů s dioptrickou vadou, šilháním i dalšími potížemi.

Díky velkému počtu odoperovaných pacientů, zejména u laserových  refrakčních zákroků , zaujímá Oční klinika Horní Počernice čelní místo v republice a je též v popředí počtu implantovaných nitroočních čoček ke korekci dioptrických vad.  Těší se tu  velkému zájmu i spokojenosti ošetřených pacientů.

Více informací naleznete na http://www.ocniklinikahp.cz/