Dobrý den, Mohou mít potravinové doplňky stravy i nežádoucí vliv na průběh léčby diabetu? Popř. jaké? 

Mohly by mít nežádoucí vliv na průběh léčby diabetu v případě samoléčby a nerespektování pokynů ošetřujícího lékaře. Pouhé užívání doplňků stravy nemusí stačit k tomu, aby bylo onemocnění pod kontrolou.

Je mi 23 let a trpím častými průjmy.Vyšetření (i gastroskopie) nic neprokázalo,prý to bude nejspíše nervového původu - i když já si žádné problémy neuvědomuji.Kupuji si Hylak a ten docela pomáhá.Můj problém mě ale omezuje v práci i osobním životě.Poradil byste mi prosím? Děkuji

Zkuste užívat přípravek GastroKit. Ten má kromě prebiotického účinku i účinky antimikrobiální a dokáže velkou většinu trávicích problémů příznivě ovlivnit.

Dá se nějak urychlit trávení v těhotenství? Jsem už v 7. měsíci a od začátku mě pálí trávení žáhy, zácpa a nevolnosti se zvracením. Někdy mám pocit, že mi "nefunguje" žaludek a jídlo musím vyvrátit, protože neprojde dál. 

Váš problém není nutné řešit užíváním doplňků stravy, zkuste konzumovat více ovoce, které Váš žaludek nebude dráždit a po porodu se problém spontánně upraví.

Jaký doplněk stravy nejvíc pomáhá při chronické zácpě?

Nejvhodnější přípravek je GasTrip, který nejenže zvyšuje pohyblivost střev, ale také vykazuje jistý antibakteriální účinek.

Dobrý den, babička 80 let trpí již asi 5 let cukrovkou, píchá si inzulín. Hodnoty se stále zhoršují, lékař pouze navyšuje dávky inzulínu. Prosím o radu. Děkuji.

Vedle inzulinu existuje řada zcela nových antidiabetických léků, které mohou progresi glykémie lépe zvládat. Inzulin není všelék.

Pokud byste se chtěli dozvědět více, celý chat s odborníkem je k dispozici zde.