Když portorický rodák José Luis de Jesús Miranda zakládal na Floridě sektu Creciendo en Gracia (Growing in Grace International), doufal, že se přesně tohohle úspěchu dočká. Má statisíce následovníků po celém světě, především pak v obzvlášť zbožné Latinské Americe. O šíření jeho učení se starají rozhlasové pořady, vysílané do desítky zemí pravidelně ve středu a neděli.

Miranda v nich tvrdí, že je ztělesněním Ježíše, ale i Antikrista. Byl prý obojím, ovšem v druhém případě nikoli Satanem, ale jinou verzí Ježíše z Nazaretu. Ke značce 666, kterou si mnozí jeho následovníci nechávají vytetovat na těla, proto tvrdí, že nejde o ďábelské znamení, ale o magické číslo.

Vůdce sekty Jose Luis de Jesus Miranda
Autor: INT, Youtube

Vůdce tajemné sekty, do jehož těla prý vstoupil Ježíš již v roce 1973, je také přesvědčený, že konec světa tak, jak ho známe dnes, přijde již velmi brzy - 30. června 2012! "Blíží se a budeme svědky strašných katastrof. Takových, jaké jsme nikdy neviděli. Města budou padat jedno po druhém. Padnou všechny vlády i měny, padne systém. Lidstvo zhyne," káže pateticky Miranda.

Jako řada sektářů před ním, i on však slibuje spásu. Sám se prý změní na jakéhosi nesmrtelného superhrdinu. Je však pravděpodobnější, že se z něj již za pár dní stane spíš další směšná komiksová postavička a kazatel, který se tak trochu sekl ve výpočtech. A nebo má Miranda přece jen pravdu?