V areálu najdete mnoho restaurací i rychlých občerstvení, děti můžete povozit na kolotoči, půjčit si čtyřkolku a bugatku, vyzkoušet si aquazorbing. Od loňska zmizelo několik ostudných ubytovacích buněk, kde Blesk loni přespal a popsal jejich otřesný stav. Místo nich byly postaveny úhledné dřevěné chatky. Novinkou je také zbrusu nové sociální zařízení – sprchy a toalety. „Letos bydlíme v úplně nových chatkách, které ještě voní novotou,“ usmívá se Jiří Novotný z Hradce Králové. Staré buňky už podle něj byly leda pro ostudu. „Je vidět, že loňská kritika v Blesku zabrala, „pochvaluje si Jiří Novotný, který do kempu jezdí už desátým rokem.

Fotogalerie
2 fotografie

„Investovali jsme do inovace kempu několik milionů a chceme v tomto trendu pokračovat,“ říká správce kempu Jan Duda, zároveň místostarosta obce Pasohlávky, pod kterou kemp spadá. „Víme, že naše zařízení vyhledávají především party mladých lidí, kteří se chtějí bavit.“ Do Merkuru však přijíždějí i lidé dvacet sezon po sobě. Potkávají se tu se známými, jedou na místo, kde už to dobře znají. Výhodou je, že kemp se nachází v oblasti, kde je nejteplejší klima v republice.

368599:gallery:true:true

Každý večer mohou lidé ubytovaní v kempu jít zdarma do letního kina. Na náměstíčku je zase večerní program. Když v kempu byla inspekce, hrála k poslechu i k tanci jihomoravská cimbálka. Jindy to zase rozbalí poprocková kapela, odpoledne jsou zábavní programy pro děti.

Na rozdíl od loňska se v kempu mnohé zlepšilo. Na WC jsou toaletní papíry v zásobnících i pozdě večer, sprchy a WC jsou čisté. Je fakt, že v pozdních hodinách, po nájezdu opilců, už vše vypadá jinak. Chcete si opravdu užít akční dovolenou, bavit se až do nočních hodin a vyzkoušet nejrůznější adrenalin? Pak je Merkur přesně pro vás.

Okolní kempy najdete na www.dokempu.cz,
kde je k dispozici online mapa kempů ČR a SR.