1. Co si vezmu na sebe?

Pokud nevíte co na sebe a na pozvánce není uveden dress code, vždy se oblečte raději lépe. Je lepší vyčnívat s oblekem, než v ošoupaných teniskách. Jak všichni víme, šaty dělají člověka.

Obecně se dá říct, že pánové nic nezkazí v tmavých džínech, dobře vyžehlené košili a naleštěných polobotkách. Dámy zase v lodičkách, nebo kozačkách na podpatku a koktejlkách.

2. Pijte s mírou

Není nic horšího, než se před kolegy a nadřízenými opít do němoty. Proto pijte hodně vody, pokud možno se vyhýbejte míchání alkoholu a odolávejte pozvánkám na "jednoho" panáka. Víme všichni, že u jednoho většinou nezůstane. Velmi pravděpodobně se tak vyhnete i nechtěnému křepčení na parketu, budete si všechno pamatovat a druhý den vám nebude špatně.

Autor: Profimedia

3. Nepomlouvejte

Je jasné, že nejvíce pozornosti si na večírku vyslouží ti, co nedokázali odolat dalším skleničkám, a kolegové si to většinou rychle řeknou. Vyhněte se pomluvám, kdo se jak zřídil, nebo koho jste viděli v objetí. Na večírku neřešte ani pracovní věci. Nepovedené projekty kolegů a jejich i vaše rodinné problémy nekomentujte.

4. Tykáme si?

Nabídnout někomu tykání, nebo tuto nabídku přijmout, je vždy k pečlivému zvážení. Navazujete tím podstatně přátelštější a osobnější vztah. Daleko lépe se kritizuje a úkoluje ten, komu tykáte. Proto pokud se na tykání necítíte, zdvořile odmítněte. O něco horší je situace, kdy si druhý den v práci, nemůžete vzpomenout, s kým si vlastně po večírku tykáte. V tom případě raději vykejte a svěďte to na vlastní zapomnětlivost, nebo na zvyk.

Pamatujte, že pracovní večírky jsou skvělé k poznání kolegů z jiných oddělení a navázání lepší spolupráce, ale pořád jde o práci. Měli byste si zachovat dekorum, aby se kolegové a ani vy nemuseli stydět. Divoké taneční kreace a popíjení do rána si nechte na akce s dobrými přáteli, kteří to nepoužijí proti vám.

Nabídky práce, ale i dobré rady, které se vám mohou hodit, naleznete na portálech www.prace.cz a jobs.cz.