Nic vás nepřekvapí

Ale jo, neříkáme, že to pohodlí, kdy vás v práci už sotva něco překvapí, není trochu příjemné. Člověk se alespoň zbytečně nestresuje, ví, co má od ostatních čekat a zná všechny možné kličky, pokud chce něco urychlit nebo naopak zdržet. Jenže to je profesní hnití zaživa. Možná vám to zatím nepřijde tak dramatické, ale představte si, že vás třeba za dva roky propustí pro nadbytečnost. Budete obíhat jeden pohovor za druhým a prezentovat, co umíte, kam jste se posunuli a na co jste nejvíc pyšní. Nebezpečné je, že personalisté umí dobře číst mezi řádky uchazečských nablýskaných vět.

Nerozumíte si s kolegy

Nejčastěji si lidé s myšlenkou na výpověď pohrávají, když si nerozumějí s kolegy či nadřízenými. Jsou šéfové, kteří své lidi nutí dělat věci na hranici etiky. Třeba je pošlou „nenápadně“ nasát know-how k jiné firmě, aby se do budoucna ušetřilo. Jsou povahy, kterým tohle nevadí a zvyknou si víceméně na všechno (podle hesla Hlavně, že chodí výplata). Hrdé lidi to ale většinou otráví a berou to jako důvod si co nejrychleji něco najít.

 

Autor: profimedia.cz

Pocit zbytečnosti

Dalším důvodem může být pocit, že jejich práce je zbytečná, a zdá se jim, že už na své pozici nemohou dál profesně růst. Pokud třeba tvůrčí člověk dělá stále totéž, je za pár let nespokojený. Podobně jako ten, kdo má rád klid, ale musí řešit nepředvídatelné situace. V takových případech nepomůže ani nabídka vyššího platu; rozhodně to není dlouhodobé řešení.

Osobní život

Máte krátce po svatbě nebo naopak po rozvodu. Narodilo se vám dítě. Po několika letech single života jste potkali někoho skvělého, což mimo jiné znamená, že už práci nechcete dávat deset hodin denně. Tohle všechno jsou přirozené životní změny, které mohou pohnout i s vašimi představami o práci. Možná chcete pracovat méně hodin za více peněz. Nebo potřebujete občas pracovat z domova, aniž by se na vás ve firmě koukali jako na flákače. Případně se zbavit úmorného dojíždění. Dobrá práce nečeká, že jí přizpůsobíte veškerý svůj soukromý život. Naopak s ním vytváří symbiózu.

 

Autor: Profimedia.cz

Pozor na unáhlená rozhodnutí

V případě náplně práce či problémových vztahů v zaměstnání dosáhne člověk změny spíše svým přičiněním než čekáním na zásah zaměstnavatele. Prásknutí dveřmi není vždy dobré řešení. I ti, co s výpovědí spěchají, by měli zvážit, jestli jejich přestup bude vítězství, nebo prohra. Pokud je problém v zaměstnanci, a ne ve firmě, musí počítat s tím, že si jej odnese i na nové působiště. Každý by si měl proto po pravdě říct, co jej skutečně štve a jestli pro zlepšení své situace udělal maximum. Pokud se pro změnu definitivně rozhodnete, největší množství pracovních nabídek můžete nalézt na pracovních portálech, jako je www.jobs.cz nebo www.prace.cz