Timing

Jedním z nejzásadnějších bodů je správné načasování rozhovoru se svým nadřízeným. Rozhovor s nadřízeným o možnosti zvýšení platu musí probíhat v klidné atmosféře. Požádejte tedy o schůzku s předstihem, aby měl čas se vám plně věnovat. Důležité je, abyste se žádostí o přidání peněz přišli v momentě, kdy za vámi stojí dobré pracovní výsledky a cítíte celkovou spokojenost s vaší prací. „Nejlepší je otevřít téma zvýšení platu na podzim, kdy se plánují rozpočty na další rok,“ radí čtenářům Jobs.cz Petra Harazímová.

Rozhodně si o zvýšení nežádejte v prvním roce. Zvlášť, pokud vám zvedli plat po zkušební době. Zeptat se na zvýšení platu po dvou letech na pozici už je dle nepsané „platové etikety“ zcela v pořádku.

Průzkum trhu

Zmapování trhu práce se vám bude při žádosti o vyšší plat určitě hodit. Připravte se na pohovor tím, že prozkoumáte i jiné pracovní nabídky. Udělejte si vlastní obrázek, kolik peněz byste mohli vydělat za stejnou práci u konkurence. Na pracovních portálech existují i mzdové srovnávače, které vám ve vteřině ukážou, v jaké relaci se pohybuje mzda ve vašem oboru. Pročtěte inzerci, ať víte objektivně jak snadno, případně obtížně najdete jiné pracovní uplatnění. Zároveň budete vědět, jak snadno nahradí v případě výpovědi oni vás.

Nebojte se pochválit

Na schůzku se svým nadřízeným se řádně připravte. Nestyďte se a připravte si seznam činností, které děláte nad rámec svých pracovních povinností. Svou šanci zvyšujete poukázáním na své úspěchy a na to, čím jste pro firmu prospěšní. Musíte být kvalitní zaměstnaneca mít dobré pracovní výsledky, abyste měli šanci se žádostí uspět. A hlavně si je musíte umět obhájit.

Připravte se i na neúspěch

Měli byste si uvědomit, zda se vaše žádost o zvýšení mzdy nemůže obrátit proti vám. Zvažte, zda nemáte nějaké pracovní resty, nedostatky či neúspěchy. Nadřízenému není dobré vyhrožovat výpovědí. Lepší způsob je informovat ho o tom, že dostáváte jiné pracovní nabídky, odejít nehodláte, ale rádi byste dosáhli větší pracovní spokojenosti, která prospěje zejména firmě, pro kterou pracujete.

Pozor na stagnaci!

Rozhodně nedoporučujeme zůstávat na jedné pozici 10 a více let.  Zaměstnavatel se na vás začne dívat spíše jako na “inventář” firmy a plat vám již nikam neporoste. Ba naopak!

 Hledáte nové zaměstnání? Navštivte webové portály www.jobs.cz a www.prace.cz