Hledejte v oboru

Pokladní nebo hlídač může být fajn brigáda, ale jako vysokoškolákovi vám bude pravděpodobně k ničemu. Vysokoškolských absolventů je na trhu práce hodně a najít to správné zaměstnání není nic lehkého. Proto se již při výběru brigády zaměřujte na váš obor. Není nic neobvyklého, že pracující student dostane nabídku na pokračování ve firmě i po škole.

Autor: Shutterstock.com

Praxi zúročíte i při studiu

Zkušenosti ze zaměstnání jsou k nezaplacení, a věřte, že je využijete i ve škole. Při výběru semestrální nebo diplomové práce se zaměřte na téma z vašeho zaměstnání. Uvidíte, jak snadno se bude práce psát a jak kladně bude vyučujícími ohodnocena.

Volný čas, nedostatkové zboží

Skloubit práci a studium není lehké. Počítejte s tím, že ze začátku vám zbude na kino nebo sport minimum času. Někteří studenti to bohužel neustojí. Školu odsouvají nebo ji rovnou přeruší. Vytrvejte!

Part time job

Práce na částečný úvazek a ještě ve vašem oboru? Sehnat takovou brigádu se bude zdát jako něco zcela nemožného. Bude to chtít velkou dávku trpělivosti a možná i trochu štěstí, ale najdete! Nebojte se poslat svůj životopis na všechny strany. Někteří se ozvou, jiní ne. Nic si z toho nedělejte, je to naprosto normální. Počítejte také s tím, že čím větší město, tím větší šance vysněnou brigádu získat!

Rozhoďte sítě

Klidně svůj životopis vyvěste na internetu nebo oslovte pracovní agentury. Mnoho placených i neplacených stáží nabízí i samotné univerzity. Mrkněte na jejich stránky nebo nástěnky přímo ve škole. A proč neoslovit vysněného zaměstnavatele přímo? Seberte odvahu a ozvěte se mu. Odvážným totiž štěstí přeje!

 Nabídky práce, ale i dobré rady, které můžete v pracovním životě uplatnit, naleznete na portálech www.prace.cz a jobs.cz.

zdroj: www.jobs.cz