Vyšší vládní úředník

Ano, je to tak. Státní správa. Rozhodně se prý neztratíte, pokud budete mít jako státní zaměstnanec na starosti oblast bezpečnosti, energetiky či zdravotnictví.

 

Manager vysoké školy

Není nic lepšího, než získat dobrou pozici na soukromé vysoké škole.

Vzdělání bude vždy potřeba, zejména půjde-li o vzdělání na soukromých školách. O to mají největší zájem lidé, kteří jsou již zaměstnáni a kvůli své profesi si musí doplnit vzdělání.

 

Pracovník analytické společnosti

Analýzy, analýzy. Málo kdo jim rozumí, málo kdo je umí.  A společnosti moc dobře vědí, že krizi mohou zvládnout jen s dokonalou znalostí trhu, konkurence a především svých zákazníků.  

 

Psychoterapeut

Už i k nám dorazil americký trend, že každý má svého psychologa. Péče psychoterapeuta je čím dál tím vyhledávanější.

V dnešní době, kdy je většina z nás v permanentním stresu, začíná být dobrý psycholog nedostatkovým zbožím.

 

Imigrační pracovník

S tím, jak se zvyšuje počet přistěhovalců a jak se s globalizací čím dál více na jednom místě mísí lidé z odlišných kulturních prostředí, roste také potřeba nějak řešit integraci nových přistěhovalců do společnosti. Je tedy pravděpodobné, že bude zájem o pracovníky, kteří v tomto ohledu schopni pomoci.

 

Výzkumný pracovník

Expertní znalost jednoho či dvou z následujících oborů vám prakticky zaručí, že v budoucnu nebudete bez práce. Je dobré se učit fyziku, matematiku, nebo molekulární biologii. A pohybovat se v prostředí vývoje softwaru či hardwaru.

 

Optik

Přijde vám to jako běžné povolání? Opak je pravdou. Zrak je nejdůležitějším smyslem a podle toho je péče o něj placena. Dobrý optik nebo optička má velké procento spokojených zákazníků, dobrý a stálý příjem a nemusí se na svou profesi tak dlouho připravovat.

 

Genetik

Věda jde velkou rychlostí dopředu a postupně se nám daří rozluštit genetický kód. Přirozeně stoupá zájem o jeho analýzu. Ti kdo umí v DNA číst, nám totiž mohou poradit, jak se máme chovat, abychom předešli nejrůznějším zdravotním komplikacím. Jeden z největších rozmachů má také umělé oplodnění. Stále větší množství mužů a žen je neplodných a umělé oplodnění je jejich jedinou nadějí na zplození potomka. Kliniky zabývající se reprodukcí a jejich lékaři tak díky tomu vydělávají nemalé peníze.

 

Veterinář

Jsme národ domácích mazlíčků a i ti vyžadují pravidelnou lékařskou péči. V dnešní době najdete již dokonce zvířecí specialisty, jako jsou dermatologové nebo ortopedi. Veterinář má relativně vysoký plat, nepotřebuje praktikovat tak dlouhou dobu, jako lékaři.


Hledáte nové zaměstnání? Nabídky práce naleznete na webových portálech www.jobs.cz a www.prace.cz.

Zdroj: www.jobs.cz