Helenka

Ano, vánoční karaoke je velmi ošidná věc. Ne vždy se takové zpestření večírku může vyplatit. Díky nepřebernému množství pěveckých soutěží, které můžeme vidět neustále v televizi, si někteří lidé myslí, že „takhle zpívat umějí také“. A peklo může začít. Protože kde jinde mají lepší příležitost chopit se mikrofonu, než na vánočním karaoke? Možná v kolegyni opravdu objevíte skrytou Helenku Vondráčkovou. Spíše ale narazíte na kolegy, kteří dobře vědí, proč se před zpěvem posilňují pár skleničkami a na pódium lezou až po půlnoci.

Uchechtaná

Její hlas je i v kanceláři dost výrazný, co teprve po pár sklenkách vína. V tu chvíli se její libý hlásek zvyšuje minimálně o oktávu a kromě toho vyluzuje naprosto příšerný pisklavý smích. O protahování každého slova už ani nemluvě. Zkuste se přesunout do míst s hlasitější hudbou, bohužel však ani v tomto případě není  úspěch zaručen.

Neviditelný

Stejně, jako bývá tento člověk neviditelný v práci, je i na vánočním večírku. Nejste si jistí, zda tam vůbec byl, s někým se bavil či dokonce tancoval. Vsaďte se, že o kolegově přítomnosti nebude vědět skoro nikdo.

Stardance

Bude to dost pravděpodobně kamarádka Helenky. V horší variantě to bude Helenka. Kam se hrabou účastníci taneční soutěže ve chvíli, kdy ovládne parket vaše tancechtivá kolegyně. Do toho okamžiku patřil parket většině kolegů, teď už bohužel nemá  šanci nikdo. Věřte, že i vám přijdou zpočátku její taneční figury zábavné, ale jen do momentu, kdy i vy byste rádi hodili bokem. V okamžiku, kdy se dotyčný nebo dotyčná dožadují stále stejné písničky a rozhazují rukama tak, že vám vylijí červené víno na šaty, už vám tak vtipní nepřijdou.

Svatá

Trochu jste to na večírku přehnali. Nemáte ponětí, jak jste se dostali domů? Tak v tom má určitě prsty vaše úžasná kolegyně. Na večírku vás při chůzi podpírala, nalila do vás litry vody, jako prevence před ukrutnou kocovinou a potom vás nejspíše odvezla i domů. Někdy vás může její přehnaná péče štvát, ale po večírku jí vždy zbožňujete.

Sexuální loudil

Nejdřív to začne vcelku nevinně, donese vám drink, zatančí si s vámi, mile si popovídáte. Jenže pak se od vás nehne ani na krok, a jakmile hladina alkoholu v jeho krvi dostatečně stoupne, přijde s „nabídkou kvalitního sexu“.

Nabídky práce, ale i dobré rady, které se vám mohou hodit, naleznete na portálech www.prace.cz a jobs.cz.