V České republice je věková kategorie 50+ jednou z nejohroženějších skupin na trhu práce. V západní Evropě tomu tak ale není. Podle údajů Eurostatu pracovalo loni ve věkové kategorii 55 – 64 let ve Švédsku 74 % lidí, v Norsku 72 % a v Německu 66 % lidí. Oproti tomu mělo práci jen 54 % stejně starých Čechů a Češek. Hůře jsou na tom lidé v Chorvatsku (36 %) či v Řecku (34 %).

Za evropským průměrem pokulháváme i kvůli zažitým stereotypům. Mezi některými zaměstnavateli totiž přetrvává představa, že pojmy jako flexibilní či dynamický se pojí jen s mladší generací., že lidé nad padesát nezvládnou udržet krok s technologickým vývojem, nebo že se hůř učí novým věcem a špatně adaptují na změny. Přitom dnešní padesátníci svůj nejaktivnější pracovní věk prožili v nových ekonomických podmínkách, kterým se dokázali před lety rychle přizpůsobit a přijali je za své. Z pohledu adaptability jsou tedy na docela jiné úrovni, než mnozí dnešní třicátníci!

Společenské mýty lze překonat, to by si měl uvědomit každý uchazeč o práci ve věku 50+, který se náhle ocitl na volném pracovním trhu. Abyste na něm uspěli a svoji šanci zvýšili, pomůže vám těchto sedm rad.

1. POŘÁDNĚ SE PŘIPRAVTE

S věkem přichází moudrost a ta velí na chvíli se zastavit a zvážit další kroky. V klidu si sedněte a popřemýšlejte, jak osobně přesvědčivě vyvrátíte zažité mýty o zaměstnancích po padesátce. Za svůj profesní život jste dozajista prošli mnoha úskalími a vyřešili nejeden problém, takže vás jen těžko může něco zaskočit. Napište si to klidně na papír.

2. ZAPRACUJTE NA SVÉM SEBEVĚDOMÍ

Buďte sebevědomí. Máte být proč. S dlouholetou praxí za zády můžete nabízet obrovské zkušenosti, pracovní styky na mnoha úrovních, loajalitu a časovou flexibilitu. Děti máte už velké, pochlubit se můžete psychickou vyzrálostí, což z vás dělá uvážlivé, trpělivé a vyrovnané zaměstnance, kteří dokáží potlačit emoce a zároveň mají pochopení pro své méně zkušené kolegy a jsou tolerantnější nejen k nim, ale třeba i k zákazníkům a obchodním partnerům.

3. NEZMIŇUJTE SVŮJ VĚK

Víte, že do životopisu nemusíte uvádět svůj věk, stejně jako datum narození?  Stavte na svých schopnostech a předpokladech vykonávat danou práci. V životopise také nezačínejte svými prvními pracovními zkušenostmi, naopak zmiňte svá poslední zaměstnání a především získané pracovní dovednosti.

4. NEBOJTE SE VYJÁDŘIT SVŮJ NÁZOR

Při pracovních pohovorech vystupujte se sebedůvěrou a nebojte se vyjádřit svůj názor. Pamatujte však, že je dobré názor argumentačně podepřít. Zároveň však nikdy nezapomeňte být vstřícný a uznalý.

5. NEBRAŇTE SE NOVÉMU

Mnozí z vás automaticky předpokládají, že profesně naváží na dosavadní zkušenosti, jen na jiném místě. Když se to ale nedaří, přijde frustrace. Nikdy totiž není pozdě zkusit něco nového! Nemusí to být zrovna podnikání, ale třeba se můžete věnovat profesi, po které jste dávno pokukovali, ale vlivem okolností se k ní nedostali.

6. HLEDEJTE POMOC VŠUDE KOLEM

Zábrany odhoďte stranou. Hodit se může doslova každá rada, kurz, rozmluva s odborníkem, anebo vzor, jak problém řešili jiní a jinde. Skupině 50+ rovněž pomáhají projekty financované z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Další užitečné informace, rady a tipy také naleznete na webovém portálu www.vetsisance.cz i na Facebooku.  

7. BUĎTE POZITIVNÍ

Někdy může hledání nového zaměstnání trvat pěkně dlouho. Je normální, že občas propadnete pocitům beznaděje. I když je to někdy těžké, zkuste zůstat pozitivní a věřte, že vaše úsilí nakonec kýžené ovoce přinese.