Starší bytová zástavba vybízí nejednoho majitele k rekonstrukci bydlení. Trendem v oblasti panelových bytů jsou tradičně kompletní výměny bytových jader – v rámci této rekonstrukce se obvykle řeší celkové rozložení kuchyně, koupeny a WC. Místa není nikdy dost, proto je třeba chytře využít prostor. Mnohdy se hodí využít zkušeností architekta. Právě na tuto službu ČMSS nabízí zajímavou slevu v hodnotě 50 procent na webu Ziskejteulisky.cz.

Ideálním nástrojem na financování drobné rekonstrukce je úvěr ze stavebního spoření. Hlavní devizou je, že není nutná zástava nemovitostí – v případě ČMSS si klient může půjčit až 500 000 korun bez zajištění. Rovněž škála možných úprav, kterou lze pomocí úvěru ze stavebka financovat, je velmi široká. 

Autor: ČMSS

Zajímavým faktem je, že domácnosti mají 14 procent svých aktiv právě ve stavebním spoření – hned po bankovních vkladech je to největší položka. Objem prostředků z úvěrů ze stavebního spoření se používají především na rekonstrukce a modernizace (48 procent), dále pak na nákup staršího domu či bytu (23 procent), zhruba 5,5 procenta směřuje na nákup nového domu či bytu.