Pořadatelé veletrhu slibují širokou nabídku volných pracovních míst v průmyslu, bankovnictví a pojišťovnictví, maloobchodu, zdravotnictví nebo třeba IT společnostech. Celkem bude na veletrhu 104 vystavovatelů a vybírat bude možné z nabídky 116 přednášek a workshopů.

„Během nich se lidé například dozvědí, jak se připravit na přijímací pohovor, co obnáší práce v zahraničí, které profese jsou nejžádanější, kde získají potřebné doklady, jak se dostat na pohovor a uspět nebo jak budovat svou osobní značku. Budou si také moci otestovat znalost cizího jazyka či počítačové schopnosti,“ přibližuje Miroslav Chytil, manažer EURES ČR.

Veletrh práce Profesia days

Kdy: 22. – 23. 10. 2014

Kde: na pražském výstavišti v Letňanech

Vstup: ZADARMO

Poraďte se s úředníky

Hledáte práci v cizině? Tak to byste určitě neměli minout stánek EURES. EURES je, zjednodušeně řečeno, celoevropský úřad práce, který sdružuje pracovní úřady v Evropě. Poradci EURES vám tak můžou poradit, co a jak vyřídit ohledně zdravotního a sociálního pojištění, a jaké registrace kde budete potřebovat. Kromě toho bude mít na veletrhu své zástupce i Česká správa sociálního zabezpečení. Můžete se tak zeptat na vše, co souvisí se sociálním pojištěním, důchodem nebo nemocenským pojištěním.

Práce přímo na veletrhu

Více než sto vystavovatelů nabídne na veletrhu tisíce pracovních míst. A nejedná se jen o české firmy. Přijedou zástupci společností z celé Evropy od Švédska po Chorvatsko a od Irska po Litvu.

Pětinu vystavovatelů tvoří firmy z výroby a strojírenství. Zvýšený zájem je i o zaměstnance ze zdravotnictví. A tradičně přijedou zaměstnavatelé z maloobchodu, služeb, bank a pojišťoven, logistických, IT a konzultantských společností.

,,Vystavovatelé hledají uchazeče do všech úrovní pozic z různých oborů. Ze zkušenosti víme, že společnosti na veletrhu hledají především specialisty, než by hromadně nabíraly. Je-li firma například typicky maloobchodní, obsazují se zpravidla pozice na centrále. U společností z průmyslu budou mít jistě náskok lidé s technickým vzděláním, ale i zde bývají otevřené různé pozice,“ dodala Zuzana Lincová z Profesia.cz.

Vyberte si svoji zónu

Veletrh letos nabízí i zajímavou změnu. „Letošní novinkou je rozdělení odborného programu tzv. Cesty úspěchu do 6 zón pro lepší orientaci návštěvníků – každá z nich bude určena pro konkrétní skupinu zájemců, Půjde o Přednáškovou, Testovací, Vzdělávací, Poradenskou, Rodičovskou a Absolventskou zónu,“ vyjmenovává Kateřina Jaroňová, projektová manažerka Profesia days.