Zákon o specifických zdravotních službách tak sice nabyde účinnost hned 1. dubna, ale poskytne zaměstnavatelům i zaměstnancům ještě roční období klidu. Pokud by totiž začal platit už teď, znamenalo by to pro řadu lidí finanční výdaje i čas ztracený u lékaře.

Zákon se totiž bez pardonu týká i lidí, kteří pracují na dohodu o provedení práce a dohodu o pracovní činnosti. A nezáleží na tom, jak dlouho budou práci dělat. Takže absolvovat a zaplatit si vstupní zdravotní prohlídku by museli kupříkladu i brigádníci, kteří v létě na koupališti točí 14 dní zmrzlinu.

„Mezi nově stanovené podmínky uvedeného zákona patří mj. povinnost podrobit se před vznikem pracovněprávního nebo obdobného vztahu vstupní lékařské prohlídce,“ potvrzuje Táňa Švrčková z Ministerstva práce a sociálních věcí.

Zároveň ale dodává, že je stanovené přechodné období jednoho roku, po které se bude postupovat tak jako dosud. „Je na zaměstnavateli, aby po dobu přechodného období s ohledem na dosavadní právní předpisy rozhodl o nutnosti zajistit vstupní lékařskou prohlídku pro své zaměstnance,“ vysvětluje Švrčková.

Podle ní je to právě zaměstnavatel, kdo přiděluje práci jednotlivým zaměstnancům a měl by být tedy schopen vyhodnotit všechna rizika a zvážit, zda je vstupní prohlídka potřeba. „Vykonávaná práce musí odpovídat zdravotnímu stavu zaměstnance,“ dodává.

Jestli ale za rok začne zákon skutečně platit v této podobně není tak úplně jasné. Ministerstvo práce s ministerstvem zdravotnictví totiž teď společně hledají cestu, jak dopady nového zákona co nejvíce zmírnit.