„Ve srovnání s rokem 2016 Sazka loni vyplatila o 8 milionů více výher v hodnotě 1 miliardy korun. Důvodem těchto nárůstů je mimo jiné zpřístupnění Sportky, Eurojackotu a stíracích losů online,“ říká Václav Friedmann, ředitel komunikace Sazky.

Po padesáti letech vyhrál 11 milionů korun

Čeští důchodci obvykle na růžích ustláno příliš nemají. To ale neplatí o starším muži z Olomoucka, kterému v loňském roce Sportka nadělila 11 191 092 korun. K vysoké výhře pomohla novému milionáři jeho šťastná čísla, která sází pravidelně. A mezi sázejícími je jedním z nejvytrvalejších – první Sportku si totiž vsadil už v roce 1967. „Nevynechám žádné slosování, ale moc štěstí jsem nikdy neměl, vyhrál jsem maximálně 600 korun,” prozrazuje muž a s úsměvem pokračuje: „Určitě se přestěhujeme do lepšího bydlení. Rádi bychom také s manželkou začali více cestovat.“ Výherce však nezapomíná ani na charitu, které hodlá přispět nemalou částkou.

Nejvyšší výhra padla na Jižní Moravě

Každý měsíc vyplatila Sazka průměrně dvěma sázejícím částku nad 10 milionů korun. Vůbec nejvyšší suma putovala loňské září na jih Moravy, kde šťastný výherce získal za plný tiket Sportky Superjackpot v hodnotě 72 382 372 Kč. Rok 2017 přinesl také historicky druhý nejvyšší počet milionářů – konkrétně 259. Čerství milionáři si mezi sebou rozdělili 1,2 miliardy korun, což je v meziročním srovnání o téměř 100 milionů korun více. Mezi novými milionáři je i 19 sázejících, kteří si vsadili online na webu www.sazka.cz.

Autor: SAZKA a.s.

Lidé stále věří číslu 7, nejčastěji padá 47

Už druhý rok po sobě se na předních místech žebříčku nejčastěji tažených čísel objevil míček s číslovkou 47. Na tiketech sázející opět zaškrtávali především číslo 7, dále pak 19 a 9. Sportka letos také oslavila významné jubileum. „Za dobu šedesátileté existence Sportky sázející na tuto nejpopulárnější loterijní hru v ČR podali zhruba 17 miliard sloupečků a na výhrách jim bylo vyplaceno přes 75 miliard korun,“ přidává zajímavé statistiky Václav Friedmann.

Ministerstvo financí varuje: účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.