Nakupování přes internet má spoustu výhod. Všechno vyřídíte z tepla postele, nemusíte se tahat s těžkými krabicemi, protože vám je dopravce doručí až domů, a ještě máte velký výběr. Mimochodem ty krabice, v nichž dárky přijdou, lze skvěle využít pro zabalení. Každý ví, že pravidelná krabice se balí do balicího papíru daleko lépe. Hlavním argumentem, který mluví pro objednávání dárků z e-shopů, je však úspora peněz. V internetových prodejnách jsou slevy daleko častější než v kamenných obchodech.

Spoustu akcí jste už prošvihli, ale další na vás čekají

E-shopy si jsou vědomy toho, jak rádi lidé nakupují přes internet, a většina z nich zaznamenává během listopadu a prosince významný nárůst zisku. Právě proto během těchto měsíců můžete využít spousty akcí, e-shopy se pomocí nich snaží lidi ještě víc nalákat, jelikož vědí, že to má smysl. V listopadu se například každoročně koná Den dopravy zdarma, kdy desítky českých e-shopů nabízí poštovné zdarma (při nákupu nad určitou částku). Plus mínus ve stejném období bývají také Black Friday a Cyber Monday. Tyto nákupní „svátky“ jsou sice zahraničního původu, ovšem mnoho českých obchodů je vyznává taktéž.

Teď jsme si tady vyjmenovali pár příležitostí k levnějším nákupům, které už ovšem minuly. Příští rok tedy buďte chytřejší a myslete na vánoční dárky již v listopadu. A co tento rok? Letos v prosinci využijte slevové kódy.

Nakupte v e-shopech, které poskytují slevové kódy

Slevové kupóny jsou hitem posledních měsíců. Portálů, jež je shromažďují, postupně přibývá a počet obchodů, které je nabízí, roste. Využijte toho tedy a nakupte tam, kde dávají zákazníkům slevu.

Slevový kupón je určitý kód. Může se jednat o změť znaků (např. H83KD7), nebo nějaký řetězec dávající smysl (VANOCE2017). Tento kód pak stačí zadat při dokončení objednávky, obvykle tam najdete nějaké políčko pro slevový kupón, a ihned získáte slevu. Z částky k platbě se vám odečte pár stovek nebo procent. Záleží na tom, o jaký kód půjde.

Získat takovou slevu není vůbec složité. Spousta e-shopů totiž kupóny zveřejňuje a dají se dohledat na jejich stránkách, profilech na sociálních sítích nebo právě na portálech, které se věnují shromažďování slevových kódů. Patří mezi ně například SlevovyKupon.net a možná sami objevíte desítky dalších. Dejte si ovšem pozor, některé vás nalákají a pak žádné kupóny nenabídnou, nebo se vám budou snažit vnutit ty, co už dávno neplatí. Platnost vždy zkoumejte a nenechte se obalamutit. Užitečné je, pokud na portálu přímo vidíte hodnocení kupónu – zda lidem, již jej využili před vámi, fungoval.

Výběr obchodů je bohatý

Budete zírat, kolik internetových obchodů nabízí slevové kódy, a litovat, že jste je doposud nevyužívali. Sehnat lze třeba Mall slevový kupón, slevu do Alzy, na Zoot.cz, Answear a mnoho dalších obrovských e-shopů. Na specializovaných portálech lze kupóny prohlížet dle kategorií, takže pokud víte, že chcete pořídit dětem drona, můžete se rovnou zaměřit na e-shopy zaměřené na elektro. Nebo už máte vytipovaný nějaký konkrétní obchod? Zkuste, zda nabízí slevový kód, a pokud ne, poohlédněte se, jestli stejné zboží nemají i v nějakém jiném. Pomocí slevových kupónů lze ušetřit nemalé částky a za uspořené peníze si můžete koupit třeba něco pro sebe.