To potvrzuje například marketingová ředitelka PROFI CREDIT, které patří pět největších nebankovních úvěrových společností u nás: „Je už tradicí, že před Vánocemi roste zájem o rychlé půjčky. Od října evidujeme nárůst žádostí o nebankovní půjčky o čtvrtinu a v prosinci čekáme ještě další růst." Lidé slyší hlavně na to, že můžou získat půjčku s minimem dokladů a bez zbytečné administrativy.

Peníze dostane klient na účet do 24 hodin od schválení a může si vybrat délku splácení od jednoho roku do čtyř let. Neplatí žádné poplatky a výhodou je, že nemusí uvádět důvod, na co chcete půjčku použít. Nejoblíbenějším produktem je osobní půjčka, která nabízí 10 000 až 166 000 korun.

Autor: Profimedia

Vánoce ve znamení půjček na dárky i větší investice

27 % Čechů v průzkumu uvedlo, že by si půjčku na nákup vánočních dárků klidně vzalo, každý osmý už si na zpestření Vánoc půjčil. Lidé totiž stále častěji využívají období kolem Vánoc k nákupu elektroniky, domácích spotřebičů a nábytku. „Už vloni jsme zaznamenali, že si lidé půjčovali vyšší sumy, protože využívají vánočních a povánočních slev k větším investicím do svých domácností,“ říká Dana Hakavcová.

Roste také počet lidí, kteří si například vezmou úvěr na zimní dovolenou na horách nebo v exotické destinaci. PROFI CREDIT teď nabízí akční vánoční půjčky se slevou až 31 %. Půjčit si můžete 40 000, 60 000 nebo 80 000 korun se splatností 36 až 48 měsíců. Akce je časově omezená a trvá do 23. prosince.

Odměna za řádné splácení i doporučení

Kdo si půjčku vezme a bude řádně splácet, může navíc dostat od PROFI CREDITu finanční bonus až 25 tisíc korun, který mu společnost po dobu čerpání úvěru nashromáždí. Částka je samozřejmě závislá na výši poskytnutého úvěru.

A zkrátka nepřijdou ani věrní klienti, pro které je tu Klub dobrého klienta (KDK). Podmínkou pro vstup do klubu je dobrá platební morálka. Klienti KDK mají nárok na výhodnější nebankovní půjčky a nižší úroky, ušetří až 15 % z každé splátky. Druhá půjčku navíc dostanou zrychleně a zjednodušeně.

A to není všechno. Kdo doporučí dalšího klienta, který si vezme u PROFI CREDIT půjčku, získá v rámci akce „Doporuč a získej“ odměnu dva tisíce korun. Více informací získáte na bezplatné informační lince PROFI CREDIT 800 166 000 nebo na www.proficredit.cz. Můžete také navštívit jednu z našich 75ti poboček, kde se vám budeme osobně věnovat.