Je možné dostat hypotéku, pokud člověk nemá stálé zaměstnání? (Vašek, 33)

Vašku, důležitý je pravidelný příjem, ne nutně zaměstnání. Banka Vám uzná více typů příjmů - z podnikání (tedy ŽL), z pronájmů apod. Každý z těchto příjmů je však nutné doložit. Na chytryhonza.cz ve srovnávači hypoték najdete, které typy příjmů Vám jednotlivé banky uznají

Dobrý den, neustále mě nahánění finanční poradci a jelikož řeším koupi bytu, tak nevím jestli je dobrá volba volit hypotéku přes finanční poradce, srovnávače, udělat si vlastní průzkum trhu nebo jít k bance u které mám účet? Děkuji(Vašek, Liberec)

Rozumím, Vašku, klient na hypotéku je velice cenný, proto mají poradci o Vás zájem. Otočte to ve Váš prospěch. Nechte si zpracovat nabídku z více stran a vyberte tu nejlepší. Rozdíly jdou do tisíců, takže za trochu trpělivosti to stojí.

Dobrý den, je dnes možné sjednat hypotéku plně online? Děkuji(Jarda)

Hezký den, Jardo, bohužel ještě úplně ne. Banky mají nastaveny procesy na "papír" a do digitalizace se jim moc nechce, i když je do toho velmi tlačíme. Naštěstí si můžete alespoň nabídky srovnat a skutečně si vybrat tu nejvhodnější hypotéku. Zkuste na chytryhonza.cz - nejdříve si vyberete nabídku a do pár minut vám ji může vyřídit specialista ve Vašem regionu. Takže skoro tak rychle jako online :)

Je pravidlem, že dostanu lepší podmínky u svojí banky, kde mam vedený účet nebo stojí za to porovnat nabídky i jinde?(Petr)

Petře, je to překvapivé, ale většinou ne. Banky se chovají jako operátoři a pro klienta "z ulice" mají často lepší nabídku. Důvodem je právě to, že se spoléhají, že si nabídky neporovnáte a automaticky vezmete jejich první nabídku. Bohužel to spoustu lidí takto dělá. Srovnávejte, srovnávejte, srovnávejte. Mrkněte online na chytryhonza.cz a tam si banku vyberte

Zaujalo vás toto téma? Celý chat je k vidění zde.