Do 20 let

Prostředky vaše i vašich rodičů by měly jednoznačně směřovat do vzdělání. Soukromé školy dnes již nejsou synonymem nekvalitního vzdělávání. I v Česku dnes existuje řada kvalitních škol s moderními učebními metodami, které naopak mají mnohdy před státním školstvím náskok. Děti nenutí memorování letopočty, ale učí je, jak pracovat v týmu, vést projekt, komunikovat a diskutovat. Například bilingvní škola Beehive nabízí studium českých osnov zároveň v češtině i angličtině a pomáhá tak studentům uplatnit se na pracovním trhu v Česku i zahraničí.

„V době, kdy se děti, které jsou teď na základních školách, dostanou na pracovní trh, bude angličtina naprosto samozřejmým pracovním nástrojem všech. To co se naučí teď, je nebude zatěžovat v dospělosti, kdy se mohou naplno věnovat svým specializacím,“ říká ředitelka bilingvní školy Beehive Martina Přenosilová. Více info o škole najdete na http://www.beehive.cz/

Autor: Beehive

25 let

Kouření, nezdravá životospráva, stres, nedostatek pohybu. To vše, dohromady s u žen stále častějším odkládáním mateřství do pozdějšího věku, způsobilo, že každý pátý pár není schopen počít potomka přirozenou cestou. Moderní reprodukční medicína se ovšem novému trendu postupně přizpůsobuje. Pozdějším problémům při početí lze předejít například tzv. social freezingem, tedy preventivním zmražením zdravých pohlavních buněk (spermií a vajíček). Tuto metodu exkluzivně v ČR nabízí klinické centrum ISCARE, pro zájemce je zřízena speciální webová stránka http://socialfreezing.cz/

Social freezing je aktuálně ve světě velmi populární. Podstupuje je řada mužů a žen ve věku kolem 20 let. „Chtějí získat jistotu početí dítěte i v případě, že v budoucnu budou v důsledku nehody, nemoci nebo životního stylu neplodní. U nás tomu tak zatím není, a my to chceme změnit. Mladí lidé by měli vědět, že prevence je důležitá a že preventivní zmražení spermií či vajíček jim v budoucnu zajistí rodinu,“ radí Jaroslav Hulverta ze zdravotní kliniky ISCARE.

Zmrazovací přístroj
Autor: Zlataky.cz

30 let

„Z výdělku vždy 10 % stranou,“ zní zlatí pravidlo zdravých osobních financí. Penzijní spoření lze ovšem vybrat až v důchodovém věku, pro relevantní zisky z investic na burze je zase třeba mít znalosti a přehled o trzích. Ideálním řešením pro mladé tak může být nákup zlata. Investice do zlatých slitků je sázkou na jistotu, ale jejich cena bude vždy určena pouze momentální cenou zlata na trhu. Hledáte-li kousek s „přidanou hodnotou“, zkuste investiční mince, které nabízí například portál www.zlataky.cz. Kromě ceny samotného drahého kovu přinášejí navíc sběratelskou hodnotu. Je na vás, zda si vyberete pamětní medaili nějaké významné události, nebo třeba elegantní minci s krystalem Swarovski.

„Mince jsou raženy s uvedenými nominálními hodnotami v platné peněžní jednotce. Unikátní mince vydává Česká národní banka, která se zavazuje mince kdykoliv přijímat zpět,“ vysvětluje Matěj Čeleš, investiční analytik portálu Zlaťáky.cz. výhodnou investici.

Autor: Zlataky.cz

40 let

Na závěr jedno doporučení pro ženy ohledně preventivních prohlídek. Každým rokem roste výskyt civilizačních a dalších chorob – mezi jedno z nejčastějších onemocnění žen patří například děložní myom. Kvůli prevenci a včasné léčbě nejen tohoto onemocnění by proto měly chodit na gynekologické prohlídky i starší ženy po menopauze.

Myom je většinou nezhoubný nádor svaloviny děložní, který postihuje až 60 procent ženské populace.  Výskyt tohoto onemocnění u žen rok od roku celosvětově roste,“ vysvětluje primář kliniky GynCentrum Petr Pícha. Objednat se na preventivní prohlídku můžete na http://www.gyncentrum.cz/.

Autor: Zlataky.cz