To, že něco odkládáme na později, ale hned neznamená, že jsme líní.  Často to souvisí s tím, že jsme zahlceni povinnostmi a chybí nám energie pro více i méně důležité úkoly a rozhodnutí. Kromě domácích prací odkládáme velice často také hubnutí a sportování (42 procent), a to zpravidla více než dva roky. Na „až“ posouváme také návštěvu lékaře, a to nejen v případě prevence, ale i když máme zdravotní problémy. Více než každý čtvrtý přiznává, že k lékaři nejde ze strachu. Do půl roku se ale zpravidla zajít k lékaři odhodláme.

Odkládáme v zásadě všechno. I finanční rozhodnutí

Často však odkládáme i finanční rozhodnutí a projekty, a to zejména z důvodu, že na ně nemáme peníze. V takovém případě je dobré zvážit, jak moc je daný projekt důležitý a dlouhodobý a pokud to finanční situace dovoluje, je možné vzít si úvěr. Tedy neodkládat rekonstrukci dětského pokoje do doby, až děti vyrostou, rekonstrukci bytového jádra, která zhodnotí byt, zateplení domu, díky kterému ušetříte na energiích apod.

Autor: BNP Paribas

Například banka Cetelem nabízí úvěry s ročním úrokem již od 6,9 % bez poplatků za poskytnutí a vedení úvěrového účtu a v současné době nabízí také úvěr na 100 000 Kč za 1490 Kč měsíčně. Ke všem úvěrům si můžete sjednat pojištění schopnosti splácet, které kryje kromě smrti či invalidity také riziko ztráty zaměstnání či dlouhodobou nemoc. Pokud si chcete vzít úvěr na ojeté auto, banka vám k tomu dá zdarma tři kupony na prověření historie třech vámi vybraných vozů v systému Autotracer od Cebia. Ušetřit díky tomu můžete desítky tisíc korun. Tolik byste mohli zaplatit navíc za auto, u kterého by vám prodejce zatajil stočený tachometr, nebo dokonce to, že bylo havarované.

O Osobní půjčku Cetelem žádejte na www.cetelem.cz nebo zdarma na telefonním čísle 800 050 245.

Příklad splácení úvěru 100 000 Kč: splatnost 24 měsíců, měsíční splátka úvěru 4 472 Kč, roční úroková sazba 6,88 %, RPSN 7,11, celková částka splatná klientem 107 328 Kč. Touto reklamou nevzniká právní nárok na poskytnutí úvěru.

Příklad splácení úvěru 100 000 Kč: splatnost 96 měsíců, měsíční splátka úvěru 1490 Kč, roční úroková sazba 9,49 %, RPSN 9,90, celková částka splatná klientem 143 040 Kč. Odměna za řádné splácení 11 920 Kč, dále vždy po započtení uvedené odměny: roční úroková sazba 7,15 %, RPSN 7,38, celková částka splatná klientem 131 120 Kč. Nabídka se nevztahuje na sloučení úvěrů. Touto reklamou nevzniká právní nárok na poskytnutí úvěru.