Skutečně se to může stát každému – zapomenete uhradit závazek včas, nebo se přestěhujete, nenahlásíte změnu adresy a věřiteli se nepodaří vás kontaktovat… A rázem je z vás neplatič. Společnosti, které jsou zapojeny do fungování negativního registru fyzických osob SOLUS, ověří v tomto registru ročně řádově 1,6 milionu potenciálních klientů. Řádově každý desátý, tedy 160 tisíc osob, má v registru nějaký ten „škraloup“. Ověřit si předem, zda máte všechny své účty v pořádku, se tak zcela jistě vyplatí.

Užitečná služba SMS Výpis vám pomůže dozvědět se o svých závazcích po splatnosti evidovaných sdružením SOLUS dříve, než vás na to upozorní firma, u které chcete získat nějakou službu – nejčastěji půjčku nebo tarif u telekomunikačního operátora. Ušetříte si tak nepříjemnou situaci u přepážky a získáte možnost vše vyrovnat dříve, než o službu požádáte (a získat tak lepší podmínky).

SMS Výpis je nejrychlejší cestou, jak si ověřit, zda a jaké informace jsou o vás v negativním registru fyzických osob SOLUS zapsány. Stačí se ke službě registrovat a pak již během několika vteřin zjistíte, jak na tom se svou platební historií jste:

  •  stačí požádat online na stránkách www.solus.cz o přidělení unikátního osobního kódu SIN, který zajistí bezpečnost vašich osobních údajů
  •  zaplatit ze svého vlastního bankovního účtu poplatek za jeho vygenerování, tak aby byla bezpečně ověřena vaše totožnost
  •  a to je vše: potřebný kód SIN vám přijde SMS zprávou a vy můžete žádat o SMS výpis kdykoli budete potřebovat

 

O výpis z registru fyzických osob SOLUS mohou prostřednictvím SMS požádat občané již od roku 2010. Jen v loňském roce takto SOLUS odeslal více než 12 tisíc SMS výpisů. Pokud používáte chytrý telefon se systémem Android, bude vás druhý a další výpis z registru fyzických osob SOLUS stát jen 30 Kč.

S aplikací SMS Výpis můžete získat během pár vteřin přímo do svého telefonu informaci, jaké záznamy o vás v registru fyzických osob SOLUS mají.
Autor: SOLUS


Se službou SMS Výpis můžete rychle zjistit, jaké informace o vás negativní registr fyzických osob SOLUS spravuje. Nebo můžete sledovat, jak se dluh po splatnosti snižuje.