Pravděpodobnost, že koupíte vůz v jiném technickém stavu, než který vám prodejce uvádí, je poměrně vysoká. Podle dat společnosti Cebia, která se zaměřuje na prověřování vozů, má až 40 procent ojetých aut nabízených k prodeji stočený tachometr. Setkat se můžete také s tím, že je vám sdělen pozdější rok výroby než skutečný a auto se tak může zdát mladší než je. Výběru vozu byste proto měli věnovat velkou pozornost.

Kolik má auto najeto, se můžete dozvědět zdarma

Zásadní je zjištění historie vozidla, s níž vám pomůže služba Autotracer, kterou poskytuje Cebia a kterou můžete zdarma získat přes Cetelem. Stačí si na cetelem.cz/auto-moto/ zažádat o kód, který vám přijde prostřednictvím SMS a který pak použijete pro prověření vozu. Instrukce o tom, jak jednoduše a rychle kód použít, dostanete také do e-mailu. Budete pak vědět, zda je auto kradené či nikoli, kolik má skutečně najeto, jaký je rok výroby a podobně. K prověření auta vám stačí znát pouze VIN vozidla.

Vyberte si levný úvěr na auto

Další nástrahou může být samotné financování auta na úvěr. Ty, které si můžete sjednat přímo v autobazarech, nebývají tak výhodné, jako když si zažádáte přímo v bance, jako je například Cetelem. Prodejci ojetých vozidel totiž často využívají úvěr k navýšení své provize z prodeje vozidla, což se projevuje v příliš vysoké úrokové sazbě, a tedy neúměrném přeplacení úvěru. Pokud si chcete vzít úvěr, bude pro vás výhodné vzít si ho v již zmíněném Cetelemu. Důvodů je několik. Kromě nízkých úrokových sazeb, které začínají již na 6,9 % ročně, je úvěr zcela bez poplatků a navíc v případě, že si koupi rozmyslíte, je možné úvěr do 14 dnů bezplatně zrušit nebo podle dohody upravit jeho výši. Cetelem vám navíc jako jediný zdarma pomůže s prověřením vozidla. Navíc pokud se rozhodnete vzít si u něj úvěr na auto, pomůže vám s prověřením i případného dalšího vozidla, a to nejen v případě, že u toho prvního by něco nesedělo, ale i tehdy, když se vám zalíbí i jiné a předtím, než se rozhodnete pro jedno z nich, si tak můžete nechat prověřit obě.

Příklad splácení úvěru 100 000 Kč: splatnost 24 měsíců, měsíční splátka úvěru 4 472 Kč, roční úroková sazba 6,88 %, RPSN 7,11, celková částka splatná klientem 107 328 Kč, pojištění schopnosti splácet v rozsahu SOUBOR STANDARD 3,99 % z měsíční splátky. Celková měsíční splátka včetně úhrady za pojištění 4 650 Kč. Touto reklamou nevzniká právní nárok na poskytnutí úvěru.

Příklad splácení úvěru 150 000 Kč: splatnost 48 měsíců, měsíční splátka úvěru 3654 Kč, roční úroková sazba 7,89 %, RPSN 8,18, celková částka splatná klientem 175 392 Kč, pojištění schopnosti splácet v rozsahu SOUBOR STANDARD 3,99 % z měsíční splátky. Celková měsíční splátka včetně úhrady za pojištění 3 799 Kč. Touto reklamou nevzniká právní nárok na poskytnutí úvěru.

Osobní půjčka na auto od Cetelemu:

Roční úroková sazba již od 6,9 %                                                        

Bez poplatků                                                                                    

Výše úvěru 50 000 Kč až 1 000 000 Kč                                          

Volitelná délka splácení 6 až 120 měsíců                                       

Možnost pojištění proti neschopnosti splácet, a to i z důvodu ztráty zaměstnání                                                                                 

Možnost nechat si zdarma prověřit svůj vybraný vůz                          

Zdarma Autokarta, díky níž lze ušetřit na palivu až 9600 Kč za rok

Jednoduché vyřízení:

- on-line (www.cetelem.cz)                                                                       

- telefonicky (volejte zdarma 800 900 322)                                              

- nebo na pobočce