Jak nákladné je takové pojištění?

Tento speciální produkt cestovního pojištění má územní platnost v České republice a sjednává se krátkodobě. Stojí jen 10 korun na den. Zahrnuje odpovědnost za škody, zavazadla proti odcizení i poškození, a také úrazové pojištění, které obsahuje trvalé následky, smrt úrazem a denní odškodné při hospitalizaci. Stejné pojištění jde sjednat i pro dospělé.

Jana Jenšová z pojišťovny ERGO
Autor: Ergo pojišťovna

Co byste doporučila u dětského pojištění? Jaká pojistná nebezpečí zohledňovat především a jak nastavit pojistné částky?

Rozhodně se vyplatí neopomenout úrazové pojištění, a to spíše s ohledem na trvalé následky než drobnější poškození. My v rámci toho nabízíme i krytí kosmetické operace. Z něho lze po úraze čerpat třeba náhradu za odštípnutý nebo vylomený zub, laserové léčení jizev po celém těle, nebo další kosmetické zákroky, které by jinak zanechaly trvalé viditelné následky.

Zubní ošetření
Autor: Ergo pojišťovna

Rodiče uzavírají i pojistky, na kterých jsou děti spolu s nimi. Jaké mají výhody či nevýhody?

Skutečně záleží, o co se konkrétně jedná. V případě úrazového pojištění je výhodou správa jediné pojistné smlouvy, což je spjato i s nižšími náklady. V případě životního pojištění ale může nastat problém při osamostatnění dětí.

Kdy má a nemá smysl spoléhat na cestovní pojištění, které je součástí platebních karet?

Pojištění na kartách bývá limitované jak do rozsahu pojistných krytí, tak i výše pojistných limitů. Bývá tedy vhodné spíš pro kratší cesty na bližší vzdálenost, nebo pokud se jedná o běžnou turistickou cestu. Plánuje-li klient vycestovat dál a na delší dobu, nebo chce provozovat sport během svého pobytu v zahraničí, je vhodné pojištění prověřit a případně pak sjednat další cestovní pojištění individuálně.

Cestovní pojištění lze mít k platební kartě
Autor: Ergo pojišťovna

Zmínila jste sport, letní sezona je rájem extrémních disciplín. Jaké možnosti pojistek nabízíte pro tyto sportovce?

Jestliže klient vycestuje za rizikovými sporty na území Evropy, zaplatí za jeden den pojištění léčebných výloh 20 korun. Pokud si k léčebným výlohám připojistí i balíček obsahující pojištění zavazadel, odpovědnosti a úrazu, zaplatí za den 30 korun. Záleží ovšem, o jaký rizikový sport se jedná. Například za potápění do 40 metrů připlatí klient 100% základní sazby, v případě extrémních sportů jako potápění do větších hloubek se pak tato cena násobí 300% přirážkou. Pojišťujeme tu nejširší paletu rizikových sportů, obzvlášť oblíbený je náš produkt u potápěčů a lezeckých sportů. Na tuzemském trhu působíme už 20 let a máme s touto oblastí široké zkušenosti.

Potápění v hloubkách
Autor: Ergo pojišťovna

Jaké sportovní pojistky nabízíte pro děti?

Pokud dítě cestuje do zahraničí pouze za účelem sportovního soustředění, pojistíme ho bez jakékoliv přirážky, tedy buď za 20 Kč pouze na léčebné výlohy, či za 30 Kč na komplexní pojištění, které kromě léčebných výloh zahrnuje i již zmíněný balíček obsahující pojištění zavazadel, odpovědnosti a úrazu. Pokud se do zahraničí chystá jako registrovaný sportovec na sportovní soutěž, pojistíme ho bez jakéhokoliv omezení i na tuto aktivitu za 40 Kč na den, či 50 Kč v případě komplexního pojištění.

Cestovní pojištění ERGO je výhodné i pro registrované sportovce
Autor: Ergo pojišťovna

Máte pro sportovce a klienty doporučení na závěr z praxe?

Veškeré smlouvy lze dnes uzavřít přes internet, tedy i na poslední chvíli. U naší pojišťovny si můžete navíc velmi jednoduše spočítat, kolik zaplatíte, v naší online kalkulačce cestovního pojištění. Určitě se dnes již nevyplatí vyjet ani na turistickou dovolenou bez pojištění, protože zdravotní náklady každé země rostou neustále a i doplatek na běžný lék proti bolesti může stát stejně jako pojištění na celý týden. K němu navíc klient získá nonstop asistenční službu, která mu poskytne komplexní servis. Každý rok vylepšujeme naši online aplikaci pro sjednání cestovního pojištění, takže uzavřít smlouvu dnes trvá již jen 3 minuty, není třeba nic tisknout a stačí tak pouze vyrazit na dovolenou bez starostí.