Splátky bez navýšení si získaly velkou popularitu, protože zákazníci za zboží zaplatí stejnou částku jako při platbě v hotovosti. Výhodný systém platby si oblíbily už tisíce nakupujících. Všichni si tak mohou dopřát vánoční dárky, o jakých se jim ani nesnilo.

Například pan Karel z Hradce Králové si takto snadno přišel k nové televizi a pračce. „Není jednoduché dát dohromady hotovost na pračku i televizi. Ale takto každý měsíc zaplatím jen dvacetinu, což je několik stovek. To už se dá zvládnout! Máme pod stromečkem krásné dárky nemusíme se trápit s žádnými úroky!“ vysvětluje pan Karel nadšeně.

Stejnou radost může o Vánocích prožívat i paní Jiřina z Chomutova. Její dva synové najdou pod stromečkem nejen oblečení, ale i notebook a mobilní telefon. „Přemýšlela jsem, jak dětem udělat krásné svátky. Četla jsem, že OKAY nabízí nákup na splátky na 20 měsíců bez navýšení. Šla jsem se jen podívat do prodejny, o co jde, a už ten den jsem měla dárky vyřešené.“

Na splátkách bez navýšení je nejzajímavější to, že ve výsledku se na nich snadno ušetří. Při splácení například na dvacet měsíců začne hrát roli také oslabení koruny. Všude rostou ceny, splátky však zůstávají stále stejné. „Když jsem si odhadla, jak se budou ceny pohybovat za rok, zjistila jsem, že ve skutečnosti ušetřím! Je to vlastně výhodnější než nákup za hotové,“ uzavřela paní Jiřina.

Popularita dlouhých splátek bez navýšení stále roste a velcí prodejci si toho všímají a snaží se poptávku uspokojit.  „Splátky bez navýšení dostávají obchodníci spíše za odměnu. Splátkové společnosti je samy nikde neprezentují. Zákazníci je ale milují a my jim chceme vyhovět, ať už nakupují elektro či nábytek,“ vyjádřil se obchodní ředitel OKAY Ladislav Kolesár.