Citi bank: Měsíčně až tisíc korun

„Z každé platby kreditní kartou Citi Life za zboží či služby získají držitelé kreditní karty odměnu 2 % ve formě Citi Life Prémií,“ říká Eva Cahloupková. Prémie se načítají na prémiový účet vedený v souvislosti s kartou. Měsíčně je možné získat až 1 000 Kč.

Česká spořitelna: Odměny za nákup a dodatkové karty

Odměny za každý nákup - 1 % zpět z každé platby kartou – nabízí Česká spořitelna. „Klient si může vybrat, jestli mu odměnu připíšeme na kartový účet, Penzijní zabezpečení (penzijní připojištění, penzijní spoření) ČS či na Stavební spoření od Buřinky,“ říká Tereza Fořtová z České spořitelny. Navíc je možné získat i kreditky pro zbytek rodiny. „Vydáváme až 3 další dodatkové kreditní karty zdarma,“ dodává Fořtová. 

ČSOB: Pojištění nákupu

Kreditní kartu pro partnera zdarma nabízí ČSOB. Výhodné je i pojištění nákupu a prodloužená záruka o 1 rok na vybrané zboží. „Klienti dostanou zpět na účet kreditní karty 1 % procento z každého nákupu u obchodníků, až 1000 korun měsíčně.

GE Money Bank: Věrnostní program

„Věrnostní program bene+ vrací z každé uskutečněné transakce kreditní kartou 1% zpět na kartu klienta,“ říká Pavel Zúbek. A u partnerů programu je to až 30 procent.

ERA: Prodloužená záruka o 1 rok

ERA nabízí ke své kreditní kartě zdarma prodlouženou záruka na vybrané zboží o 1 rok nad rámec záruky (vztahuje se na elektrické přístroje pro domácnost, audio-vizuální techniku a hobby nářadí). „Zdarma je i pojištění proti poškození, zničení nebo odcizení na zboží zakoupené Era kreditkou 6 měsíců od nákupu,“ doplňuje mluvčí Martina Slavíková.

Komerční banka: Vysoký limit

Úvěrový limit pro kreditku až do výše 30 000 Kč bez doložení příjmů je možné získat u Komerční banky. „Úvěrový limit lze navýšit až do výše 250 000 Kč bez zajištění,“ říká mluvčí Monika Klucová.

mBank: Pojištění on-line

Ke kreditce je monžé sandno sjednat pojištění on-line. „Můžete si vybrat Cestovní pojištění Osobní, Rodinné nebo Gold, Pojištění shcpnosti splácet nebo Pojštněí zneužití karty,“ vypočítává Ivana Vejvodová z mBank.

Raiffeisenbank: Vracejí 2 % zpět

„Z každé transakce klientovi vrátíme 2 %, maximálně 1000 Kč měsíčně,“ říká Tomáš Kofroň z Raiffeisenbank. Podle něj jsou klientovi peníze vráceny zpět na kartový účet. „Pokud tedy např. zaplatí kartou v daném měsíci 10 tisíc korun, jeho splátka bude činit pouze 9800 Kč a 200 Kč získává od banky,“ dodává Kofroň.

UniCredit Bank: Levnější pohonné hmoty 

„Hlavní výhodou je možnost sbírat body do věrnostního programu you&eni a zlevnit si pohonné hmoty o 2 Kč za litr,“ říká mluvčí UniCredit Bank Petr Plocek. Kormě toho má držitel karty v ceně i cestovní pojištění.

ZUNO: Nulové poplatky a pojištění

„Hlavní předností kreditky od Zuno jsou nulové poplatky. Zákazníci neplatí za její vystavení ani vedení, neúčtujeme si ani za transakce na kartě,“ říká Vladimír Michna ze Zuno. Kromě toho kritika automaticky poskytuje i pojištění proti zneužití odcizené nebo ztracené karty.

10 nejlepších kreditek

Banka Jméno kreditky Vydání Vedení/měsíc Bezúročné období
Citi Bank Citi Life zdarma 50 Kč (0 Kč při aspoň jedné platbě měsíčně) 55 dní
Česká spořitelna Odměna zdarma 39 Kč 55 dní
ČSOB World         zdarma 50 Kč (0 Kč při útratě nad 5000 Kč měsíčně)

55 dní

GE Money Bank MoneyCard Plus zdarma 49 Kč (0 Kč mi útratě nad 3000 Kč měsíčně) 50 dní
ERA ERA kreditka zdarma první rok 0 Kč (vedení za další rok je za 280 Kč) 55 dní
Komerční banka A karta zdarma 59 Kč (0 Kč při útratě na 3000 Kč)

45 dní

mBank mKreditka zdarma 0 Kč 54 dní
Raiffeisenbank De Luxe zdarma 59 Kč (0 Kč při útratě na 10 000 Kč měsíčně) 50 dní
Unicredit MasterCard Agip zdarma 40 Kč (0 Kč při útratě nad 3000 Kč)         45 dní
ZUNO Kreditka zdarma 0 Kč 55 dní