Ještě začátkem roku se mohlo zdát, že se české domácnosti v utrácení poněkud umírnily a jejich zadluženost klesá. Teď už je ale všechno jinak. Nejnovější průzkum nezávislého srovnávače Ušetřeno.cz ukazuje, že se Češi neváhají zadlužit i kvůli běžnému vybavení domácnosti, a to vysokými

Dluhy kvůli nábytku

Nablýskaná kuchyň, nová sedačka do obývacího pokoje nebo dětský pokoj snů. Prostě pořád je co si pořizovat, ale peněz už se jaksi nedostává. A tak si lidé kvůli zkrášlení svého domova neváhají půjčit.

Celých 34 procent dotázaných je ochotných se zadlužit a půjčit si až 300 000 korun kvůli běžnému zařízení bytu jako je například obývací pokoj nebo kuchyň.

Nejdůležitější místností je kuchyň

Vypadá to, že aspoň v něčem ale mají Češi jasno. Klidně se vyspí doma na matraci, ale bez dobrého jídla si svůj život většinou nedokáží představit. Vždy přece láska prochází žaludkem. A tak si nejčastěji půjčují na zařízení kuchyně. Naopak zařízení ložnice je v žebříčku důležitosti na samém konci. Na ložnici si půjčilo pouhé 1 procento dotázaných. Velká část rodin si také půjčuje na zařízení celé domácnosti jako takové, ale například koupelna se 7 procenty či dětský pokoj s 5 procenty překvapivě nepatří mezi hlavní priority českých rodin.