Aby všem zapomnětlivcům umožnili daňové přiznání odevzdat včas, prodloužily finanční úřady své úřední hodiny. Dnes mají finanční úřady a jejích územní pracoviště otevřeno od 8 do 18 hodin.

Co potřebujete vědět:

* Lhůta pro odevzdání daně z příjmů fyzických osob letos končí v úterý 2. dubna.

* Pokud vám daně připravuje daňový poradce, je poslední termín k odevzdání 1. července. Do 2. Dubna ale musíte finančnímu úřadu předložit plnou moc, ze které vyplývá, že jste daňového poradce pověřili, aby za vás daňové přiznání podal.

* Ve lhůtě pro podání daňového přiznání je daň také splatná. Seznam nových bankovních účtů finančních úřadů pro placení daní je zveřejněn ZDE  v záložce »Placení daní«.

* Tiskopisy daňového přiznání včetně všech jeho příloh a pokyny k jejich vyplnění jsou k dispozici ZDE

Seznam otevřených finančních úřadů najdete ZDE

Daně usnadní počítač

Asi nejsnadnější a nejjednodušší způsob, jak daňové přiznání vyplnit a podat, je »přes počítač«. Umožňuje to aplikace Elektronická podání pro finanční správu na Daňovém portálu ZDE Vyplnění elektronického formuláře je usnadněno automatickými nápovědami, součty a kontrolami.

Pokud v průběhu vyplňování elektronického formuláře zjistíte, že nemáte dostatek informací a podkladů pro vyplnění daňového přiznání, můžete si pracovní verzi elektronického formuláře uložit na svém počítači a kdykoliv později se k ní vrátit použitím volby »Načtení souboru«. Vyplňování elektronického tiskopisu si můžete urychlit využitím volby »Průvodce«.