Na časopis dTest se obracelo čím dál více lidí, kteří byli nespokojení s kvalitou bot zakoupených přes internetový obchod outletshoe.cz

„Rozhodli jsme se provést kontrolní nákup a podezření se potvrdilo. Internetový obchod nabízí padělané zboží, které vydává za pravé,“ uvedla Martina Vernerová z dTestu.

„Objednali jsme dámské sandály značky Puma a předali je ke zhodnocení zástupcům společnosti Puma. Na první pohled bylo nápadné velmi nekvalitní zpracování a také to, že obuv dorazila v krabici od úplně jiného páru bot,“ vyjmenovala Vernerová některé typické znaky padělaného zboží.

Zástupci společnosti Puma pak podezření o nepravosti obuvi potvrdili. „Bohužel s padělky známých značek se již nesetkáte jen na tržnicích, ale i v běžných prodejnách a na internetu,“ podotkla Vernerová a přidala doporučení pro poškozené zákazníky: „U nákupu přes internet lze vždy využít 14denní lhůty pro vrácení zboží a prodejce musí nést náklady na poštovné a balné od něj k vám i nazpět.“

„Co se týče obchodu outletshoe.cz, podnikli jsme již příslušné právní kroky k zamezení této nezákonné činnosti,“ zakončila Vernerová.

5 tipů jak se vyhnout padělkům

1. Padělek téměř s jistotou koupíte na tržnici.

2. Varovat by vás měly nápadně nízké ceny. Hlavně u luxusních značek typu Louis Vuitton či Burberry jsou nápadně výhodné ceny ukazatelem padělků.

3. Zjistěte si na webech firem prodávajíchích originály, jak značkové zboží vypadá. Dodává se zákazníkům ve speciálním obalu? Vyrábí se vůbec v daném objemu (především u parfémů), barvě, materiálu či střihu?  Právě barva byla jedním z prvků, který prozradil padělek sandálů Puma. Tyto boty se vyrábí jen v jiných barvách.

4. Nekvalitní zpracování ukazuje na padělek. Např. u zakoupeného páru obuvi byly uvolněné vložky do bot, boty měly nerovné švy, všitá látka »přečuhovala« ven z boty a bota byla kvůli přebytku látky vevnitř nepohodlná.

5. Pozor na neoriginální balení (flakony u parfémů) či obal. Zakoupené sandály dorazily v krabici od zcela jiného typu obuvi, třebaže stejné značky. Typ obuvi byl na ní dopsán fixou!

Fotogalerie
3 fotografie