Nedodržovala pravidla, tloustla a necvičila

Veronika soutěž vzdala
Autor: archiv Blesku
Veronika Houdková (21)

Výška: 176 cm

Výchozí váha: 82 kg

Ztloustla: 1 kg

Po nejmladší soutěžící Veronice se slehla zem. „Od začátku února se neobjevila v tělocvičně. Nechápu ji, hodně lidí by dalo bůhvíco za to, aby v soutěži mohli být,“ povzdechla si trenérka Jana Servátková z Family Fitness. Blesku Veronika ještě před týdnem řekla: „V žádném případě nic nevzdávám!“ Jenže sliby chyby. Proč byla do soutěže vybrána? Do přihlášky napsala: „Všechny moje kamarádky jsou krásné a štíhlé. Chci být také taková.“ Přesto boj s kily předčasně vzdala – čeká ji to, čeho se sama obává. „Doopravdy bych se nerada za pár let dopracovala k váze 100 kg, počáteční artróze a cukrovce.“

Blesk vzkazuje: Veroniko, byla to silná slova, ale vaše motivace a vůle velmi slabá. Tuhle soutěž jste prohrála a zabírala místo jinému čtenáři, který mohl uspět a pro sebe opravdu něco udělat.

Honí ji občas mlsná, ale odolává

Petra Skálová je zatím nejúspěšnější
Autor: Foto archiv Petry Skálové
Petra Skálová (32)

Výška: 175 cm

Výchozí váha: 126 kg

Zhubla: 13 kg

Z Petry kila přímo opadávají. Od začátku soutěže zhubla ze všech nejvíc, celých 13 kg! „Jsem na sebe pyšná,“ říká soutěžící. Někdy má chuť na čokoládu. „Mám však velkou motivaci. Ve skříni mi leží plno pěkného oblečení, které ještě nemůžu nosit. Ale určitě do něj zhubnu,“ věří si Petra. Správně jí, hýbe se, tedy dělá to, na čem se dohodla s Danou Šímovou ze Světa zdraví, která ji má na starosti. A nese to výsledky. Petra je velkou favoritkou na vítězství!

 

Tělo už má zpevněné, zhubl i v obličeji

Radek Konupčík zhubl už i v obličeji a denně spořádá horu zeleniny
Autor: Foto archiv Radka Konupčíka
Radek Konupčík (34)

Výška: 188 cm

Výchozí váha: 127 kg

Zhubl: 9 kg

Radek zhubl další dvě kila. „Jde to teď pomaleji, protože kvůli směnám a mrazivému počasí nemohu cvičit tolik, kolik by bylo potřeba,“ vysvětluje soutěžící. Jeho disciplinovanost si pochvaluje i koučka Andrea Schmidtová ze Světa zdraví. „Radek je na 118 kilech, hodně cvičí a posiluje.“ To je podle koučky zřejmé hlavně na centimetrech v pase, kde má o 10 cm méně. „Už je vidět, že má Radek tělo pěkně zpevněné. Myslím, že má reálnou šanci si shozenou váhu udržet,“ chválí svého svěřence.

Už nedojídá a vejde se do oblečení

Milena už oblékne věci, které dávno založila do šatníku
Autor: Foto archiv Mileny Lukové
Milena Luková (26)

Výška: 165 cm

Výchozí váha: 96 kg

Zhubla: 5 kg

Milena shodila 5 kg. „Sice to moc není, ale na oblečení je to cítit hodně,“ pochvaluje si. „Odnaučila jsem se nedojídat po synovi, funkci dojídače jsem přenechala příteli,“ směje se Milena. Pravidelně chodí cvičit a na konzultace do klubu Diana. Zatímco chodí cvičit, její rodiče jí hlídají syna. „Bez nich by to šlo těžko. Chci jim poděkovat. A také svému příteli, ten mi přísně hlídá jídelníček,“ pochvaluje si své nejbližší soutěžící.

Cvičí a má to výsledky

I hubnutí paní Hany nese už své výsledky
Autor: foto archiv Hany Nitrové
Hana Nitrová (50)

Výška: 172 cm

Výchozí váha: 93 kg

Zhubla: 5 kg

Hana za první měsíc zhubla 5 kg. „V pase mám o 6 cm méně,“ pochvaluje si Hana a dodává, že i teď v mrazech chodí do práce a práce pěšky. Když ji honí mlsná, dá si dílek kvalitní čokolády. Dokonce už začíná vytahovat oblečení, které jí bylo malé. Že hubne, toho si všimlo i její okolí. „To je dobrý pocit.“ Její trenérka Ivana Davidová je také spokojena. „Hanka chodí do tělocvičny, správně se stravuje a také cvičí doma.“