ONLINE CHAT
Co se šrámy na duši a ztrátou důvěry po překonání partnerské krize? Negativní myšlenky a emoce se mi stále vracejí a trápí mě, i když by možná neměly. Pomůže v takových případech probrat vše např s psychoterapeutem?(Petr_)
Foto
Ano, rada zkušeného psychologa je v takových případech neocenitelná. Sedím tady už více než hodinu a poctivě jsem zodpověděl 39 dotazů. Pokud chcete další moudrosti, kupte si mou knihu "Nevěra a co s ní". Vydalo nakladatelství Petrklíč. Loučím se se všemi účastníky chatu a děkuji za důvěru.
Dobrý den, s partnerem jsme spolu 13 let, 5letý syn. Před půl rokem mi přišly anonymní emaily, že se stýká s určitou ženou, kterou známe oba. On tvrdí, že je to nesmysl. Chvíli jsem věřila, pak jsem se zkusila zajet podívat do místa jejího bydliště ( v okamžiku, kdy mi nezvedal telefony...), a on tam samozřejmě byl. Říci jsem mu to nedokázala - šmírování v telefonu, pronásledování bere jako naprostou podpásovku. Samozřejmě jsem se mu do telefonu podívala a tam se dočetla, jak ho milenka miluje... (je vdaná, bezdětná)Miluji ho a trpělivě čekám, že to skončí, ale nevím jestli mám vůbec šanci. Když na toto téma zavedeme řeč, tvrdí, že je to kravina, má jen mě a nehodlá mě vyměňovat. Je vůbec šance, že to pro mě dopadne dobře? (Kikinka)
Foto
Jsem přesvědčen, že to nakonec dopadne dobře, ale bude to od vás vyžadovat značnou dávku úsilí a přemáhání. O svých detektivních zjištěních manželovi můžete říci, ale současně taky slíbit, že už více šmírovat nebudete. On vám zase na oplátku musí slíbit, že ten vztah přeruší. Potom pár měsíců počkejte a uvidíte, co se stane. Buď to dopadne dobře, nebo špatně.
Manžel mi zahnul když byl mimo domov, provalilo se to a já se s tím nemůžu smířit... On mi řekl svou část pravdy, milenka bohužel tu svojí, hrozně mi to ublížilo a nevím komu mám věřit...on, že to bylo v opilosti a ona ho svedla, ona z toho udělala románek. Je pravda, že jí tajně i po návratu volal, psali si...On mi tvrdí, že z jeho strany šlo jen o úlet pod vlivem alkoholu a o nic jiného nešlo, volal jí prý, že chtěl být slušný a chtěl to nějak nenásilně ukončit. Mám mu věřit?(Lucie)
Foto
Je to téměř učebnicový případ nevěry. Rozhodně se vám lépe vyplatí věřit manželovi, protože je vám jistě bližší než ta cizí baba.
Pane doktore, před třemi lety jsem začal trpět fimózou, a tak mě po několika měsících trápení obřezali v nemocnici. Jenže po zákroku již prakticky nejsem schopný se vzrušit. Penis přišel o většinu citlivosti a bez dráždění nedosáhnu erekce. Může mi něco pomoci? Když jsem se obrátil na doktora, řekl mi, že je to běžné a že před podobnou reakcí mě varoval, což je pravda.(Obřezaný)
Foto
Ten doktor vám tak nanejvýš pomohl upevnit přesvědčení, že operace fimózy zavinila vaše sexuální potíže. Ve skutečnosti to tak není a vy jste podlehl tomu, čemu se říká psychická příčina poruchy erekce. Musíte si najít jiného, lepšího doktora.
Pane doktor, mám osobní dotaz. Byl jste Vy někdy nevěrný?(Eva z dřeva)
Foto
V každé besedě, rozhovoru a knize říkám, že pokud existuje nevěra, měla by uškodit pokud možno co nejmenšímu počtu lidí. Co nejmenšímu počtu lidí uškodí, pokud o ní co nejmenší počet lidí bude vědět. Z tohoto faktu vyplývá mé konstatování, že jsem nikdy nebyl své ženě nevěrný. A teď už je jenom na vás, abyste se rozhodla, zda je to pravda.
Dobrý den pane doktore.Zamilovala jsem se a stále to trvá,jen spolu momentálně nemůžeme žít.Můj partner o ničem neví,myslí si asi,že jsem frigidní,protože už s ním nespím dva roky.Ani se mě nezeptá proč.Máme bohužel malé děti a i další závazky.Nevím co dělat,jak dlouho to ještě vydržím.Ale mě asi není pomoci(Lenka)
Foto
To zamilování se léčí velmi obtížně. Snad by celé záležitosti prospělo, kdybyste aspoň občas udělala svému manželovi milostný návrh a třeba se s ním i pomilovala. Časem se vše urovná, čas je nejlepším lékařem nejen na tělesná onemocnění, ale i na takové vášnivé vztahy.
Dobrý den, pane Uzle. Můj exmanžel je kandaulista a i přes prvotní odpro jsem v sexu s jinými muži našla zalíbení. Bohužel jsem to zkusila i s ženou, což vedlo k rozvodu. Ráda bych měla opět takový vztah, jaký jsem měla dříve, ale sehnat takovéhoto muže se mi nyní zdá jako nemožné. Kde hledat?(Chtivá Lucka)
Foto
Takových mužů je opravdu málo a budete asi těžko hledat. Asi nezbude nic jiného, než si tuto úchylku odpustit.
Dobry den, myslite si prosim, ze absence sexu ve vztahu (11let manzelstvi) je duvod k nevere? Bohuzel pri nasem kazdodennim tempu na sex cas ani sily nezbyvaji. Trva to uz asi 5mes, driv jsme cas od casu chvilku na intimnosti nasli, ale ted uz vubec. Ja s tim problem nemam, mam myslenky na 1000 jinych veci, starosti v praci, deti, skola....Jde mi o manzela, aby se mi nekam nezatoulal :-/ Myslim ze bych mu odpustila, ale rika, ze mu sex take nechybi, tak nevim :-( U chlapa mi to prijde divne-ma spoustu prace, konicky....Je mozne ze mu to opravdu nechybi??? Dekuji(Lenka)
Foto
Jedná se o oboustranně nižší libido, což je vlastně partnerskou výhodou. Pokud nechybí sex ani vám ani manželovi, lze jeho možnou nevěru jen stěží předpokládat. Sexuální aktivita není povinnou činností v jakémkoliv věku.
Dobrý den pane doktore, lze udělat za "lehčí" nevěrou typu filrt a povídání si přes SMS, pár vyměněných polibků tlustou čáru? Přišel jsem na to manželce, i když vím, že se asi moc nestalo (a po celou dobu našeho soužití se to stalo poprvé), stále mě to v hlavě užírá. Oba jsme identifikovali problém jako nedostatek navzájem projevovaných si citů a nedostatečnou komunikaci a oba se snažíme vztah udržet a zůstat spolu, jen důvěra se jaksi vytratila.(Alfikus)
Foto
Ale prosím vás, proč děláte problém z takových maličkoctí? Nechejte ženu, ať se občas s někým políbí a občas někomu pošle SMS. Nic se neděje!
Dobrý den, již roky mě trápí můj odpor k tetování. Takovéto ozdoby se mi nelíbí a bohužel se nelíbí i mému penisu. S potetovanými ženami nemohu mít sex, protože jakmile uvidím tetování, ztratím erekci. Přitom hodně potetované ženy jsou obvykle promiskuitní a není těžké je dostat na záda. Jak si stímto odporem poradit? Sex ve tmě potetované ženy moc dlouho nebaví...(Láďa L.)
Foto
Tyto odpovědi by neměly být osobní, ale musím se vám přiznat k tomu, že i já tetování nenávidím. Naštěstí je těch nepotetovaných hezkých žen dostatek. Ty tetované nechejte ostatním.
Dobrý den, vyskytuji se v relativně malé skupině lidí (asi 200), která se často potkává na akcích. Bohužel mě přátelé začali pomlouvat, že jsem děvkař a tyto pomluvy se šíří dál a dál. Často se proti nim ohrazuji, ale všiml jsem si, že namísto toho, aby to ženy odpuzovalo, tak mi lezou do postele ještě častěji! Jsou vůbec normální? Jak se mám zbavit nelichotivé pověsti a přitom nepřijít o přízeň žen?(Ondra Spiky)
Foto
Tato pověst není příliš nelichotivá. Ženy opravdu mají větší zájem o takové muže, kteří se mohou chlubit svými předchozími sexuálními avantýrami. Takže můžete být rád. Ty pomluvy vašich přátel jsou pouhou závistí.
Dobrý den, přítel se asi před rokem zamiloval(podle mě se spíš zbláznil) do své o 20 let mladší sekretářky. Tráví spolu veškerý čas. Rozcházet se nechce, ale jak sám říká, není schopen s tím momentálně bojovat, že potřebuje čas. Myslíte si,že bych i v tomto případě měla být trpělivá??? Jak dlouho trvá muži, než si uvědomí co vlastně chce? Děkuji za odpověď.(Iveta)
Foto
V takových případech se opravdu doporučuje trpělivost. Stadium akutní zamilovanosti netrvá zpravidla déle než půl roku, potom bývá muž už přístupný racionálním argumentům a začne používat mozek. Jinak samozřejmě je to učebnicový případ. Kvůli takovým avantýrám už padaly vlády.
Dobrý den, můj přítel chce často praktikovat rimming, ale já k tomu stále nesvolila, protože se mi to ekluje. Je tato praktika hygienická po koupeli? Nehrozí přenos některých nemocí? Svého přítele miluji a nechci o něj přijít.(Terka)
Foto
Jakékoliv takové experimenty jsou opravdu z medicínského hlediska rizikové a ani po koupeli to není lepší. Raději bych doporučoval takové praktiky partnerovi šetrně rozmluvit.
Pane doktore, mám už opakovaný problém. Měl jsem přítelkyni, která neuměla felaci, bolelo to, pořád mě kousala a nakonec poslintala. Když jsem jí to řekl, tak se rozplakala, udělala hysterickou scénu a celé dny s ní nebyla řeč. Pak jsem měl několik dalších žen, kde bylo vše okay, ale nyní mám opět "zubatou". Jak ji to mám co nejšetrněji říci, abych jí neublížil?(Pavel Chřestýš)
Foto
Některé ženy felaci zásadně odmítají. Takže ta vaše kousající a slintající na tom ještě není tak zle. Pokud plakala, tak jste jí to řekl asi nešikovně a necitelně. Snažte se jí v orálním sexu učit trpělivě a ohleduplně. Uvidíte, jakou bude mít radost ze svých pokroků.
Dobryden. Jsem inavlidni duchodce na voziku a moje zena my se zda poslední dobou nekoho ma. Ja se oijim ji zeptat, poradte mi co mam delat. Dekuju.(Jan Hofhans)
Foto
Raději se jí neptejte.
Zdravím vás, pane doktore. Mám v intimním životě častý problém, který se vyskytl již u několika žen. Když o nich zjistím něco, co je mi proti srsti, okamžitě si jich přestanu vážit a vztah jde do kopru. Například když se dozvím o jejich promiskuitě, drogové minulosti, nebo dokonce úchylek. Přitom mi přijde, že na každé ženě se najde něco naprosto nechutného. Jak se mám s jejich minulostí vyrovnat? I když nechci nic znát, stejně se to ke mě donese...(Smutný Kája)
Foto
Neexistuje žádná žena a dokonce ani žádný muž bez chyby. Některé chyby jsou vskutku odporné, jiné se dají při dobré vůli tolerovat. Snažte se tedy o to, aby té dobré vůle bylo co nejvíce.
Dobrý den pane doktore, můj manžel jezdí už pátý rok do lázní, kde má po celou dobu stálou milenku. On neví že já vím, vše je jinak v naprostém pořádku po všech stránkách, jen mě občas přepadne smutek, někdy i vztek a stále nevím jesti to s manželem řešit nebo si to jako doposud nechat pro sebe a čekat .... . Děkuji za radu. (Markéta)
Foto
Pokud jste to už vydržela pět let, tak se snažte ještě to nějakou dobu překousnout. S přibývajícími léty se i ta lázeňská milenka vašemu manželovi jistě omrzí. Rozhodně nepomohou výčitky nebo zákaz lázeňské léčby.
Zdravím Vás, pane doktore. Jsem vaším příznivcem, ale dost mě zaráží a vadí mi váš názor na bisexualitu. V minulosti jste prohlásil, že jde o věc dočasnou a že každý člověk se přikloní k jednomu pohlaví. Je mi již 27 let a stále mě přitahují ženy i muži a s bisexualitou se stotožňuji. Jak je tedy možné, že mě přitahují obě pohlaví, když podle vás nic jako bisexualita neexistuje?(Daniel B.)
Foto
Nenapsal jsem, že se každý člověk časem přikloní k určitému pohlaví. Někteří lidé vskutku žijí celoživotně přitahování oběma pohlavími. Nicméně nikdy to není 50:50. Přitažlivost k jednomu pohlaví vždycky převažuje.
Dobry den, podla Vasho nazoru a skusenosti je mozne, ze existuje preddispozicia byt nevernym na zaklade znamenia zverokruhu, teda ze napr. muz v znameni leva alebo blizenca ma skoro 99% istotu, ze neodola volaniu prirody nez muz narodeny v znameni raka. Vy sam ste sa zucastnili nejakeho vyskumu tykajuceho sa vplyvu znamenia zverokruhu alebo uvazujete o statistickom spracovani svojich klientov? A este otazka, preco muzi, ktori ako deti prezili rozpad rodiny kvoli otcovym neveram, videli utrpenie svojej mamy, su vo svojom vlastnom manzelstve neverni, aj ked si musia uvedomovat dosledky svojej nevery? Dakujem.(Iveta)
Foto
Přiznávám se k tomu, že jsem bytostným skeptikem a na žádná znamení zvěrokruhu nevěřím. V lidském společenství to nemá žádný význam. Lvi jsou stejně nevěrní jako skopci. Každý člověk si do života zkušenosti ze své původní orientační rodiny odnáší. Taky velkou roli hraje genetika. Existuje výzkum, který potvrzuje, že synové nevěrníků jsou také častěji nevěrní.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda v gay komunitě jde dobrý vzhled ruku v ruce s promiskuitou. Přijde mi, že každý dobře vypadající gay dříve či později vždycky zahne, a to mě dost trápí.(Maxmilián)
Foto
Máte pravdu, že homosexualita vykazuje vyšší míru promiskuity. Je to dáno hlavně menší možností výběru partnerů. Ale i v gay komunitě existuje partnerská věrnost. Známe dost takových párů. Je třeba se snažit. Dobrý vzhled je diskutabilní kategorie. Každý to vidí jinak.
Dobry den, manzel mi byl neverny. dokonce sme chvili zili oddelene. Nasliboval hory doly, vratili jsem se k sobe, ale vim, ze se vse vratilo do starych koleji. Mame spollu dceru. Nechci, aby vyrustala bez otce. Co mam delat?(Kamila)
Foto
Toto už je 18. odpověď a téměř všechny dotazy jsou identické. Nelze poradit nic jiného než vzájemnou toleranci a odpuštění. V celoživotní přísné monogamii žijících mužů je bohužel jen nepatrná menšina.
Dobrý den, můj manžel mi je opakovaně nevěrný, ale tvrdí, že mě i naše 2 dcery má hrozně rád a že nás nikdy neopustí. Mám být ráda, že v něm mám i po 15 letech kamaráda, nebo mám už konečně bouchnout do stolu a skončit s tím neustálým ubližováním novými a novými milenkami. Stále na něj žárlím.(Veronika)
Foto
Při manželských nevěrách je důležitá hlavně prevence nežádoucího těhotenství, sexuálně přenosné nemoci a finančí újmy. Pokud jsou milenky vašeho muže zdravé, mají antikoncepci a souloží s ním zadarmo, žádné nebzepečí nehrozí. Nevěru nelze zakázat, takové zákazy jsou většinou neúčinné.
Dobrý den, chci se zeptat, jestli je i nevěra, když si manžel po práci tajně esemeskuje se svou kolegyní. Tvrdí,že o nic nejde.Jak to mám brát?(Martina)
Foto
Zasílání SMS zpráv, byť byly sebevášnivější, nemůže být považováno za nevěru. Jedinou zbraní je nechat partnera, ať si píše zprávy a do toho mobilu se vůbec nedívat. SMS zprávy by měly být v partnerství kryty listovním tajemstvím. Dopisy mu jistě taky neotvíráte a kapsy neprohledáváte. Pokud ano, můžete si za všechno sama.
Dobrý den, s exmanželem máme 2 dcery, opustil mě kvůli jiné ženě a po roce jsme se dali opět dohromady, teď jsou to už 4 roky. Nyní se dostáváme do fáze, že na sebe začínáme být alergičtí. Znáte orientačně statistiky jak to vychází s návraty? Mám se pořád znažit nebo se na to už mám vykašlat? Děkuju(petra)
Foto
Každé partnerství po určité době budí alergii. Ta by se dostavila i v případě, že by o žádnou nevěru v minulosti nešlo. Lékem je dočasná sexuální abstinence, dočasné odloučení (třeba dovolená každý zvlášť) a hlavně tolerance k tomu druhému.Nikdo není dokonalý.
Dobrý den pane doktore,můj muž mi byl 3roky nevěrný sice to vše snad skončilo a já mu odpustila ale podezřívavost a strach že je to jinak stále mám .Chová se mile pozorně.Můžete mi poradit jak se stím vyrovnat ? děkuji a hezký den.(Monika...)
Foto
Proti podezřívavosti a žárliovosti neexistuje bohužel žádný lék. Je to pouze ve vašich rukách. Pokud jste dokázala odpustit, snažte se taky zapomenout.
Manželovi jsem přišla na nevěru. Tehdy se s tou dámou pouze líbal a slíbil, že na ni zapomene. Po 5 letech ji však potkal a začal ten pravý románek. Přišla jsem na to až náhodou po několika měsících vztahu. Podle všeho se jednalo o oboustranné zamilování. Manželovi jsem řekla, ať odejde, ale prosí mne a přesvědčuje, že to sice bylo vzplanutí, ale taky úlet a nebude se to opakovat. Mám mu odpustit a mohu mu ještě důvěřovat? (Makůvka)
Foto
Už v katolickém náboženství nás učili, že nejkrásnějším činem je odpuštění. Zejména pokud je doprovázeno účinnou lístostí (že už nikdy více...) a dobrým předsevzetím. Hříchy je třeba odpouštět, hříšníci se musí snažit.
jsem s manželem 33 let, podvedl mne opakovaně, vždy paralerní vztah, ne žadna jednorázovka. Je slaboch, nevážím si ho, nevěřím mu, ale stále ho mám moc ráda. Tady je asi každá rada drahá,že?(Monika)
Foto
Každý muž inklinuje k mnohoženství, někdo se spokojí s občasným "odskokem", horší je pak dlouhodobé citové angažmá, hlavně pokud se nepodaří tento vztah utajit. Pokud máte manžela opravdu ráda, je odpuštění sice těžké, ale nikoliv nemožné. On pak naopak musí slíbit, že "to už nikdy neudělá". Třeba se bude skutečně snažit.
Dobrý den, můj dotaz bude znít asi trochu obráceně...já jsem se po 19 letech manželství seznámila s jiným mužem, který je pravý opak mého manžela a teď nevím jak z toho ven...Manžela mám ráda, ale on mi neumí říct, že mě má rád (to prý musím vědět), celé hodiny dokáže sedět u televize, svůj volný čas dokáže trávit většinou na fotbale a já jsem na domácnost, děti a volný čas pořád sama...zatím jsem mu nebyla nevěrná, ale ten druhý si semnou dokáže pořád o něčem po telefonu a vím, že mě má hodně rád a je citlivý nevím jak se rozhodnout...Mám zůstat s manželem, který vlastně ani neví, že existuju a nebo vše opustit a odejít a zkusit žít nový život...jenže já neumím ubližovat a nevím jak si poradit z rozhodováním...Je mi 37 let a nevím zda chci být zbytek svého života pouze po ruce, až si manžel vzpomene, že by potřeboval večeři, čisté prádlo....Moc děkuji za radu a přeji příjemný zbytek dne(Lenka)
Foto
Bude to sice těžké, ale je asi nezbytné s manželem celou situaci otevřeně probrat a pohrozit rozchodem. Ty zamilované řeči vašeho milence by taky netrvaly v trvalém vztahu příliš dlouho. Manžel jistě pochopí, že by měl taky občas svou náklonnost verbálně projevvit, aby vám udělal radost.
Dobrý den, mám dotaz jak odborníci radí v situaci po nevěře, když samotnou nevěru jste s partnerem ustáli, ale následky nevěry se táhnou dál vaším životem. Konkrétně mám na mysli nemanželské dítě a šílenou milenku, která zasílá anonymy a neustále provokuje tím, že se motá pod vaším domem. Jak ustát takovou situaci?(Kateřina)
Foto
Na nemanželské dítě musí muž asi platit, to se nedá nic dělat. Hysterickou milenku je možno uklidnit soudním rozhodnutím o zákazu obtěžování. Návrh mlžete s manželem podat společně.
Dobrý den pane doktore, jsem 10 let vdaná, zjistila jsem, že před šesti lety v době mého komplikovaného těhotenství mi byl manžel nevěrný se svojí kolegyní z práce. Dosud jsou v kontaktu. Vůbec se s touto situací nemohu vyrovnat, manžel vždycky působil a působí zodpovědně, ale je tichý, nekomunikativní a já nevím, co se mu honí hlavou. Poraďte mi, zda mám situaci nějak řešit, přímočaře se jej zeptat. Děkuji(Kikina)
Foto
Ano, zeptejte se přímočaře. Nejlepším lékem nevěry bývá dočasné odloučení a klid zbraní
Vážený pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, na Váš názor. Jsme s manželem 15 let, máme dvě malé děti. Před dvěma lety - v době, kdy jsem byla na mateřské dovolené s druhou dcerou, si manžel našel milenku a odstěhoval se k ní. Po třičtvrtě roce, se s omluvami a sliby, že už se to nikdy nestane vrátil. Vzala jsem ho zpět hlavně kvůli dětem a financím. Ale vztah už z mojí strany nefunguje tak, jako dřív. Manžel si myslí, že je vše v pořádku, ale já psychicky velmi trpím. Nemůžu na to zapomenou a cítím se pořád podvedená, zurazená atd. Navíc se manžel s bývalou milenkou neustále potkává v práci. Poraďte prosím, jak se s tím mám vyrovnat? Manžel je jinak výborný otec, děti ho milují a opravdu se snaží dát vše do pořádku. Předem děkuji za odpověď.(Kamila)
Foto
V tomto případě je bojužel "míč na vaší straně hřiště". Manžel se snaží, musíte se snažit též. I když by jistě celé záležitosti prospělo i zrušení pracovního kontaktu s bývalou milenkou. Nejlépe by bylo, kdyby se odstěhovala hodně daleko.
Je nevěra,když manžel píše ženě,jak,jí,miluje,tituluje ji miláčku,lásko,líbám tě,myslím na tebe apod na sociální síti v rámci nějaké hry,se mnou přitom rok nespí,protože nechce,ale tvrdí,že neví proč,zdravotní problém v tom není,do poradny jít nechce,rozvádět se nechce,ale dotknout se mě také nechce...(Melisa)
Foto
Ta absence sexuálních styků musí mít nějakou příčinu. Bohužel ji nedokážeme odhalit a pojmenovat porostřednictvím elektroniské pošty. Podrobný rozbor dokáže jen psyćholog při individuálním rozhovoru s každým zvlášť.
Dobrý den,pane doktore.Věděla jsem 4 roky,že má manžel milenku,stále sliboval,že to s ní skončí,že miluje jen mě,chvíli to tak bylo a pak jsem opět zjistila,že to s ní opět táhne,to se opakovalo několikrát,až mi došla trpělivost i nervy a poprosila jsem ho,aby se odstěhoval.Styky jsem s ním přerušila úplně,žiju s dospělou dcerou a nejsem schopna navázat nový vztah,v každému muži vidím lháře,připadá mi,že každý by mě jen využíval,lhal mi a podváděl.Myslíte,že se časem změní můj názor na muže a budu opět schopna se zamilovat? Díky Míša(Michaela)
Foto
Pokud máte trpělivost (což dopopručuji), tak vyčkejte. Muž se zpravidla vrací.
Jsou muži natolik ješitní a mají tak přerostlé ego, že ačkoliv sami podvádějí, nevěru partnerky vydýchat nedokážou? Je to prý dáno tím, že se atavisticky obávají "kukaček" v hnízdě, ale tomu příliš nevěřím. Proč nejsou muži schopni obětovat se pro rodinu tak jako většina žen? Proč nedokážou opravdu milovat? (Kosa na kámen)
Foto
Mužská a ženská sexualita je v podstatě jiná. Zatímco žena pečlivě vybírá partnera, mužovi je to jedno a snaží se co možná nejvíce rozšířit svůj genetický materiál. Vyřešily to společnosti, kde existuje mnohoženství. U nás je občas zapotřebí tolerovat mužskou nevěru.Muž většinou lásku předstírá za účelem pohlavního styku.
DOBRY DEN,S PRIATELOM SME SPOLU CEZ 2 ROKY.UZ ROK SOM MALA PODOZRENIE,ZE MA INU A PRED MESIACOM SA MI TO POTVRDILO.KEBY MA PODVEDIE,ALE KLAMAL MA,ROBIL ZO MNA BLAZNA,KTO VIE,CO JEJ O MNE NAROZPRAVAL.NEVIEM SA S TYM ZMIERIT.SICE SA TERAZ SNAZI BYT KU MNE MILY,STALE BY SA CHCEL SO MNOU MILOVAT,ALE PRIDE MI,ZE JE TO TAKE NA SILU.PRED TYM MA CELY TEN ROK ODMIETAL.MAME SPOLOCNU DOMACNOST A TAHAL JU KU NAM DOMOV AJ NA BYT K JEHO RODICOM,VSETCI SU TOTIZ DLHODOBO V ZAHRANICI.VOBEC MU NEDOKAZEM VERIT.UZ PRED TYM MI SLUBOVAL,ZE TO S NOU SKONCI...SOM Z TOHO ZUFALA,VOBEC NESPIM,MAM KRCE V BRUCHU,PLACEM.ALE STRASNE HO MILUJEM,ANI NEVIEM PRECO.MAM OD NEHO ODIST.(DOMINIKA)
Foto
Pokud slibuje ukončení vztahu, tak mu dejte časový termín. Pokud ho nedodrží, nezbývá nic jiného než rozchod.
Po 13 letech jsem partnerovi přišla na to, že má milenku, asi pul roku žil dvojí život. Máme 2 děti. Doteť navštěvoval ji, teď s ohledem na děti navštěvuje nás. Říká, že šance na jeho návrat zpět je, ale ne hned. (Linda)
Foto
Šance na návrat samozřejmě je. Každá láska dříve nebo později vyhasne a muž se pokorně vrací. Je zapotřebí vydržet.
Dobry den pane doktore, jsem neverny uz 3 roky a rozvadet se nechci a prestat taky ne. Miluji proste 2 zeny.....(David)
Foto
Taková situace je častější, než byste myslel. Každý muž je v podstatě disponován k většímu počtu partnerek. Bohužel to většinou dříve nebo pozdějio praskne a následky za to dobrodružsttví nestojí.
co říkáte na sex ve 4 pane Doktore(mééda)
Foto
Lidská sexualita se konzumuje zpravidla v páru. Skupinové sexuální aktivity jsou pouhou libůstkou, někdo je počítá mezi sexuální úchylky. Není je možno zakázat, je však zapotřebí upozornit na rizika(seuálně přenosné nemoci, žárlivost, jiné následky tělesné a psychické). Většinou to dopadne špatně,