ONLINE CHAT
Mám telefon značky CPA my Phone HALO 07 a v něm SIM kartu Blesk mobil.V případě,že někoho zavolám tak volaný slyší své odpovědi ve svém přístroji-jako současnou ozvěnu-echo.Servis této značky vyslovil domněnku,že na vině může být i snad operátor.(dodatečně požádal zaslat telefon do jeho servisu) (Milan Kesl)
Foto
Není v našich možnostech otestovat všechny přístroje na trhu a mít zajištěnu jejich plnou funkčnost. Plná kompatibilita služeb BLESKmobil je testována a ověřována pouze pro mobilní přístroje od největších výrobců působících na našem trhu. Pro detailní seznam otestovaných přístrojů jdětě prosím na stránky společnosti Telefónika (www.techzona.cz), v jejíž síti naši službu poskytujeme. Děkuji všem z dnešního "chatu" za zaslané dotazy a za Váš zájem o naši službu BLESKmobil.
U Vodafonu ukazuje systém na displeji po skončení hovoru automaticky cenu za hovor a zbývající kredit. Šlo by to i u Blesk mobilu udělat? Díky (Petr Štola)
Foto
Tuto funkcionalitu neplánujeme spouštět. Nabízíme standardní způsoby přehledu kreditu.
Dobrý den. Před 2 měsícema jsem se upsal T-Mobile na 300,-Kč měsíčně. Myslíte, když jim zavolám, že chci zlůevnit tarif, že mě vyhoví ? Má maminka by chtěla k Vám, k Bleskmobilu. Zeptám se hned na pár věcí. V Tabáku si koupím Vaši simkartu, ale co dál ? Kde si nabiju kredit ? Také v Tabáku, funguje to tedy jako Twist ? Dobiju si např. 200Kč a dokud to neprovolám, mám to ... Kolik stojí volání pro lidi, kteří volají mě ? Děkuji.(Pavel K.)
Foto
Za T-Mobile nemohu hovořit, ale operátor většinou trvá na dodržení závazku. Pro přechod k naší službě BLESKmobil stačí zakoupit SIM kartu v trafice - je již s úvodním kreditem za 150,- Kč. Dobít můžete na Sazka terminálu či prostřednictvím kupónu, který je opět k dostání v trafice. Od 1. 5. 2013 rozšíříme dobíjecí kanály, takže bude možné naši kartu dobít většinou standardních metod na našem trhu.
v dnešní době bych uvítal dobíjení z účtu. O2 předpacenka to umožňuje tak proč to nejde ? dobíjení kupony jste už taky sloučili.(hunocuc)
Foto
Od 1. 5. 2013.
Dobrý den, bude možné dobíjet Bleskmobil z bankovního ůčtu ?(David)
Foto
Bude zprovozněno od 1. 5. 2013
Dobrý den, má Váš bleskmobil nějaký limit k vyčerpání kreditu? Myslím tím, jak dlouho můžu mít jeden kredet. Děkuji O.(Ondra)
Foto
Platnost kreditu je u nás 6 měsíců. I po uplynutí této doby Vám však zbylý kredit "znovu nahodíme", pokud si během dalšího půl roku znovu dobijete.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat na dobíjení Bleskmobilu.Lze Bleskmobil dobít u sázkové kanceláře přes O2?(Marty)
Foto
Jak jsem již psal, rozšíření dobíjecích kanálů bude od 1. 5. 2013
Ceny Roamingu jsou na virtuála špatné. Podívejete se na Tescomobil SK. Už aby byl zde !!!(Rumcajs)
Foto
K roamingu jsem se již vyjadřoval. Vyhodnocujeme však i tuto oblast a zkoumáme možnosti zvýhodnění naší nabídky.
Dobrý den. Kdy bude možné dobíjet kredit BLESKmobilu přes Internetbanking.(Jiří Horák)
Foto
Rozšíření dobíjecích kanálů chystáme od 1. 5. 2013
Jaký tarif je nejvýhodnější pro starou paní, která jen volá a má neustále nějaké problémy s mobilem. Neumí ho zamknout a tak volá zbytečně nebo posílá prázdné sms. když ho dá do kapsy. Paušál mi nepřipadá jako vhodný. Nebo jaký je nejvhodnější mobil pro zapomínající seniory?(Karel)
Foto
Pro zmíněný případ Vám mohu doporučit naši předplacenou kartu BLESKmobil, kterou zakoupíte v nejbližší trafice, a ideálně mobilní telefon, který je přizpůsoben pro seniory (větší tlačítka, snazší ovládání). Je jich na trhu celá řada.
Ja som z Sr a zijem tu uz nejaky ten piatok a ceny mobilnych sluzieb mi vybili dych.Vsetci sa vyhovarate na iny trh,ale ako je mozne,ze v krajine s mensim poctom ludi stoji denny internet 0,50€ a mame 400MB a v CR je to porovnatelna cena,ale neporovnatelne nizsi objem dat?Co ma toto s trhom?Dakujem za objasnenie.(ranko)
Foto
Pro základní datové objemy máme jednu z nejvýhodnějších nabídek na trhu. Při spuštění naší služby jsme se nezaměřovali na nadprůměrné uživatele mobilních dat.
Ahoj Michale, rád bych se zeptal, jestli už BLESKmobil nabízí PRSMS, ATX apod. Popř. k jakému datu bude spuštěno. Díky a prima den Petr (Petr Porš)
Foto
Petře, zdravím Tě - již jsem psal - od 1. 5.
Uvažujete o bezplatném volání ve své síti ? Tesco Mobile po příchodu na trh přijde určitě s podobným trumfem. Kdy konečně zprovozníte prémiové SMS ?(davidini)
Foto
Zvažujeme různé možnosti zatraktivnění naší služby. Prémiové SMS zprovozníme od 1. 5. 2013
Funguje u vás gsm banking?(Josef)
Foto
Nefunguje, implementace by byla nákladná a považujeme tuto službu v současnosti za překonanou.
Dobrý den, co říkáte na nový tarif O2 Free? Je výhodný? a co ostatní tarify od O2?(Denisa)
Foto
Existuje celá řada důvodů, které jsme publikovali, pro něž je naše služba BLESKmobil výhodnější než nové tarify. Doporučuji Vám přečíst si článek v dnešním Blesku. U nás se zákazník k ničemu nezavazuje, nemusí platit každý měsíc, a to ještě ve výši, která výrazně překračuje jeho potřeby.
Rozhodne si myslim, ze bleskmobil levnejsi nebude pokud nezmeni cenovou politiku.Nehlede na to, ze blesk mobil odebira technologie a sit od O2. Vyplati se neco nekde nakupovat a pak to preprodavat? Jake mate plany do budoucna? Bude te se nejak se rozvijet nebo jen prodavat simkarty seniorum a jednodusim lidem?(blesknemobil)
Foto
Zcela určitě budeme naše portfolio služeb dále rozvíjet. Jak jsem již zmiňoval, chceme poskytovat jednoduchou a férovou službu, která je přínosem pro naše zákazníky.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, proč nejde Bleskmobilem posílat SMS na čísla 900..... Děkuji.(Jarmila)
Foto
Jak jsem již psal výše, tato služba bude zprovozněna od 1. 5. 2013
Dobrý den, Blesk mobil má volání do sítí za jednoduchou sazbu 2,50 Kč /1 min. /včetně DPH/ Pokud tady přijdou další virtuální operátoři (COOP, Tesco mobil apod)může dle vás cena za minuty klesnout pod 2,50 či pod 2 Kč za minutu? U Vodafonu ukazuje systém na displeji po skončení hovoru automaticky cenu za hovor a zbývající kredit. Šlo by to i u Blesk mobilu udělat? Díky (Petr Štola)
Foto
Pokud se podíváte na ceny virtuálních operátorů v Evropě, uvidíte, že cenová hladina jejich tarifů je obdobná. Další snižování cen se nedá úplně vyloučit, prostor pro to je však omezen nákladovou strukturou a tudíž bych zásadní změny neočekával.
Dobrý den,vlastním kartu Bleskmobil.Chci se zeptat, zda nebude Bleskmobil také zlevňovat hovory?Děkuji.(dady07)
Foto
Naším krédem je poskytovat jednoduché a férové služby a samozřejmě přemýšlíme, jak naši službu dále zatraktivnit.
Neuvažujete o zavedení bezplatného volání ve své síti ? Tesco mobile po příchodu na trh určitě s podobným trumfem počítá. Budou někdy fungovat prémiové SMS ? (davidini)
Foto
Víme o této nabídce Tesko Mobile SK a přemýšíme o ní, do jaké míry je skutečně transparentní a výhodná pro naše zákazníky a do jaké míry je to spíše "marketingová" záležitost. Prémiové SMS budou funkční od 1. 5. 2013. Tímto děkuji všem naším zákazníkům za trpělivost při čekání na zprovoznění této služby. Bohužel to bylo způsobeno náročnou implementací na straně našeho partnera.
Dobrý den, ráda bych se zeptala co musím udělat proto, abych měla Bleskmobil tarif, kdy SMS i volání je pod 3 Kč. Stačí si koupit sim kartu bez toho, abych musela přejít na paušál? Děkuji(Iveta)
Foto
Stačí, BLESKmobil nabízí pouze předplacenou službu, žádný paušál. Tak Vás nenutíme se k ničemu vázat a výdaje máte plně pod kontrolou.
Blesk mobil jede do záhuby,tak se to snažíte zvrátit nějakým chatem???Stačí mít zdravej rozum a spočítat si 1+1 a výsledek je,že všechno je lepší nnež Bleskmobil....(Pepek)
Foto
Díky za Váš názor, mohu Vás však ujistit, že vývoj naší zákaznické báze svědčí o naprostém opaku.
Neomezené volání a 1 GB dat ta cca 800 pro domácnosti mi připadá jako dobrý marketingový trik. Mobilní volání je u nás stále podstatně dražší než v zahraničí. Takto nastavený tarif s podmínkou nové smlouvy na další 2-3 roky má spíš ošetřit příjmy perátorů pro případ, že by znovu zasáhl regulátor. Včera byly zveřejněny informaci i o neopezených tarifech pro živnostníky a podnikatele v cenách kolem 500 kč což ukazuje, že tarif pro domácnosti je stále vysoký. Očekáváte, že by v dohledné době mohlo dojít na další snížení tarifů na úroveň cen třeba Rakouska? Děkuji(Petr1)
Foto
Cenový trend v mobilních komunikacích hovoří jasnou řečí, nesmíte však zapomenout, že jakékoli snižování cen má svoji mez v ekonomické rentabilitě poskytovaných služeb pro operátory.
Proč se nedá koupit dobíjecí karta Bleskmobil na benzínové pumpě,a také na každé poště. děkuji.( šmídová)
Foto
Celá řada benzínových pump naše karty nabízí, nevím, kterou konkrétně máte na mysli. O prodeji prostřednictvím České pošty uvažujeme, zatím jsme však nedosáhli dohody.
mám tel.operátora O2, nakupuji si kredity, lze přejít na Bleskmobil, co pro to mám udělat? Děkuji. M(MIlada)
Foto
Pro přechod k BLESKmobil si zakupte v nejbližší trafice startovní balíček se SIM kartou BLESKmobil a kreditem ve výši 150,- Kč (balíček stojí 150,- Kč) a můžete začít volat. Pokud byste si chtěla ponechat Vaše stávající předplacené mobilní číslo ze sítě O2, požádejte o přenos čísla - detailní popis je na internetu: www.bleskmobil.cz
Dobrý den, hned jak se objevil Blesk Mobil na trhu, pořídila jsem si kartu. Jsem maximálně spokojená,nejen já, i celá rodina, jen mi příjde volání ze zahraničí příšerně drahé i příchozí hovor v Chorvatsku. Tak si pro jistotu nechávám Vodafónka v záloze do zahraničí. Hodláte něco zněnit? Co je u vás Bonus? Nemůžu to najít. Děkuji za odpověď. Nováková(Dana Nováková)
Foto
Děkuji, že využíváte naši službu a že jste Vy i celá Vaše rodina našimi spokojenými zákazníky. Cena našeho volání ze zahraničí je na úrovni regulovaných minimálních cen. Uvědomujeme si, že tato cena může být pro některé naše zákazníky příliš vysoká a zkoumáme, co s tím jsme schopni udělat. Připravujeme různé bonusy pro naše zákazníky - nechte se překvapit, určitě to bude příjemné překvapení.
Dobrý den, jak je to prosím u "neomezeného" tarifu, konkrétně Tmobilu, s voláním na pevnou linku? Děkuji(richard)
Foto
Nemám v hlavně detailní nabídku T-Mobile, ale nejvyšší tarif by měl zahrnovat veškerá tuzemská volání, tj. včetně volání na pevnou linku. U "nižších" paušálů pak by měla být jedna cena za volání mimo to, co je v paušálu, a to opět bez rozlišení pevná-mobil.
Nevím, kolik lidí si platilo kolem 3 tisíc za neomezený tarif. Bylo jich ale určitě výrazně méně než těch kolem 4 - 5 set. Pokud se většina z nich, ačkoliv to nepotřebuje, posune na 700, bez dotovaných telefonů, mohli by operátoři na slevě pěkně vydělat. Jak tuhle úvahu vidíte, prosím, vy? Děkuji.(Logar)
Foto
Operátoři samozřejmě počítají s tím, že je pro zákazníky s nadprůměrným objemem volání budou nové tarify přitažlivé a přejdou na ně. Uvažte však i to, že operátoři přijdou o část výnosů od stávajících zákazníků s neomezeným tarifem, kteří si přechodem na nové tarify sníží své náklady.
ha ha ha jak je videt tak se blesk snazi ctenarum sdelit ze nove tarify nejsou tak "vyhodne" ale vetsina tarifu je desetkrat lepsi nez cely bleskmobil, a navic ty zkusenosti lidi s bleskmobilem, no hruuuuuuza (to je jedno )
Foto
Dnes jsme publikovali, v čem je BLESKmobil výhodný oproti novým paušálním tarifům a za našimi argumenty si stojíme. Z Vašeho dotazu není zřejmé, jestli hovoříte o vlastních či cizích zkušenostech s BLESKmobilem. Počet našich zákazníků roste a my průběžně vyhodnocujeme zkušenost našich zákazníků, která svědčí o naprostém opaku toho, co zmiňujete.
Po třech letech u firmy Vodafone jsem si opět objednala dotovaný telefon, přitom mi několikrát přišla SMS nabídka, že mám na něj nárok ať si ho objednám. Nyní mi bylo sděleno, že z tohoto důvodu nemám nárok na tarif v ceně 691,- Kč , ale za 901,- Kč protože mám právě zmiňovaný telefon. Ten byl v ceně asi 2.000,- Kč - doplatit nelze. Přijde mi to od Vodafonu pěkná zlodějina. Tarif nabízejí, ale hledají důvody proč ho nedat!! (Jana66)
Foto
Neznám detailní podmínky Vodafone, mohu Vám jen doporučit je kontaktovat a žádat vysvětlení.
Kdy bude možné používat interbankink? Blesk mobil používám, ale talo služba mi chybí. Děkuji za odpověď(Dana Vetenglová)
Foto
Na rozvoji služeb BLESKmobil průběžně pracujeme. Služba GSM banking je na trhu nahrazována mobilními aplikacemi, a proto o jejím uvedení, které je finančně nákladné, neuvažujeme. Doporučuji Vám, abyste využila našich výhodných dat a komunikovala s Vaší bankou prostřednictvím příslušné aplikace. Vaše Banka Vám jistě poskytne informaci, kde aplikaci stáhnout.
Zdravim pane Taborsky, mame si vylozit nastaveni techto tarifu operatory tak, ze ted se snazi operatori jen nahnat jeste nejake body na hlasu a vyhledove chteji zejmena vydelavat na datech, kde ceny samozrejme nesnizily? Jak si jinak vylozit, ze nabidka datovych sluzeb se nezmenila a prodavaci s operatorama se tak vzdycky podivne chichotaji, kdyz se jich optam na nejake zmeny co se datovych tarifu tyce.. ?(anonymZ)
Foto
Obecně jedním z trendů v mobilních komunikacích je nárůst zákazníků využívajících mobilní datové služby a tento trend samozřejmě vstupuje do strategií mobilních operátorů. Výhodnost dat v nových tarifech si musí každý zvážit podle svých potřeb a aktuálního využívání hlasu a dat.
Operátor Vodafone nabízí neomezené volání jen se smlouvou, přičemž pokud jste si nevzali dotovaný telefon, Vodafon dosud smlouvy nevyžadoval. Nečeká tam na nově smluvně zavázaného nějaký skrytý strašák?(Iva Románková)
Foto
To je spíše otázka na Vodafone. V každém případě zvažte to, že závazek uzavíráte na definovanou dobu, po níž musíte platit smluvní ceny.
Proc nemáme tarify, jako ma Sk? (Indigo)
Foto
Mohu hovořit pouze za naši službu BLESKmobil a tam máme srovnatelnou cenu za volání např. s Tesko Mobile SK. Každý trh je však odlišný, a proto samozřejmě mohou existovat jednotlivé rozdíly.
Přestože Bleskmobil nabízí levné volání, nabízí se otázka zda-li jsou tyto ceny udržitelné delší dobu. Vysvětlím: asi podle mého názoru se lidé nevrhli na tohoto operátora v takové míře, jaká se z počátku očekávala. Také reklama jistě stojí obrovské prostředky. Dokáže proto Blesk udržet tyto ceny i za současného stavu, nebo se chystá v brzké době zdražení. Zatím si v záloze ponechávám i původní SIM od svého operátora.(Zdeněk)
Foto
Cena za volání, kterou nabízí BLESKmobil, je na srovnatelné úrovni s ostatními virtuálními operátory v Evropě. Jako taková je tato cena podložena nákladovým modelem virtuálního operátora a je tedy "udržitelná". Mohu Vás ubezpečit, že zdražování naší služby nepřichází v žádném případě do úvahy.
Dobrý den, je opravdu Blesk mobil stále nejlevnější, nebo jde jen o reklamu?(Lukáš Malý)
Foto
BLESKmobil nabízí nejnižší cenu za volání - 2,50 Kč/1 min. Cena za volání v nových tarifech (u nižších verzí, kdy zákazník platí za volání např. mimo vlastní síť) je na vyšší hodnotě.