ONLINE CHAT
Dobrý den, mám doma alkohol - asi 10 l zakoupený během letních prázdnin v řetězcích Lidl, Kaufland a Penny. Jedná se o rum, fernet a vodku - nakoupeno v akcích dopředu na kulatiny. Mohu mu věřit? Byl nějaký závadný alkohol objeven i v těchoto obchodech? Mohu tam případně získat nějaké informace, paragony ještě mám. Děkuji.((Hana))
Foto
doporučuji ověřit na dnes otevřeném webu certifikacelihovin.cz
Web certifikacelihovin.cz je 100%, nemůže se to nějak ošidit?(Olyman)
Foto
dnes se dá ošidit vše ale jmenovaný web by měl býr bezproblémový
vy jste odbornik jako moje 3 leta dcera, na vse mate odpoved web.certifikacelihovin.cz, bud nic nevite, nebo je to cilena reklama, na stranky, ktere nefunguji, vase odpovedi jsou fiaskem!(masekkarel)
Foto
na mne se neročilujte, web má fungovat ode dneška. já nejsem jeho autorem. dceru pozdravujte
a kdy ten web bude fungovat?(eva šv)
Foto
dle sdělení má fungovat ode dneška
Dobrý den, jsem z Trutnova, je nějaký seznam kde nejblíže by se dal alkohol otestovat? Děkuji za odpověď(Václav)
Foto
laboratoře jsou na webu min. zdravotnictví
Mám doma 2 lit.slivovice jak poznám že je v pořádku?(Pedro)
Foto
jedině prostřednictvím akreditované laboratoře
Dobrý den, Jak co nejjednodušeji zjistím, zda alkohol který mám doma je nezávadný? Děkuji Oskar P.(oskar)
Foto
prostřednictvím nového webu certifikacelihovin.cz
Dobrý den. Mám doma asi čtyři lahve alkoholu (rum, vodka, griotka, borovička). Všechny mají kolek, jsou značkové a zakoupené v supermarketu v roce 2012. Mám se bát je konzumovat? Mám je vylít nebo si je dát otestovat? Děkuji za odpověď.(Renata)
Foto
kolek není podtatný. doporučuji ověřit na webu certifikacelihovin.cz
zdravim z Bratislavy... mam doma zopar oblubenych flias (becherovka,fernet stock) zakupenych v obchodnych retazcoch na Slovensku. Myslite, ze by som ich mala vyliat? No, moc by som nechcela... Dakujem(juliana)
Foto
škoda každé kapky. doporučuji ověřit na webu certifikacelihovin.cz
Zdravím číšníka z Morkovic. Mám koupené 3 přepravky Rumu Boškov z Makra. I v Makru se prodával vadný Rum?(xaver)
Foto
též zdravím ale doporučuji ověřit na novém webu certifikacelihovin.cz
Mam 1/2 lahve domácí hruškovice. Je to hrozný driják. V červenci jsme si dali po panáčku a nikdo neoslepl. Myslíte že to mohu dopít? Děkuji.(Knobl)
Foto
nechám to na vás ale doporučit to nemohu
Dobry den,mam doma tri 1/2litrove lahve rumu zakoupene v Kauflandu.Zajimalo by me,jestli ho je lepe vylit nebo je v poradku.Na etiketach je BOZKOV ORIGINAL TUZEMSKY s obrazkem plachetnice nahore na uzaveru vyrazeno L2101H20/3 a na kolku ktery je prelepeny pres uzaver jsou tyto cisla 608512C2BD na dalsi lahvi L1293L19/3 kolek608523H1BD a na dalsi L1195M28/3 kolek 608513D1BD Moc dekuji za odpoved.(Marie)
Foto
doporučuji ověřit na webu certifikacelihovin.cz
Mám doma půl litra rumu Tuzemák č.L 120260748P a dále půl litru Gin L 3202718 A 016503.Koupila jsem to v Albertu. děkuji za odpověd(Libuše Mihalová)
Foto
identifikujte na webu certifikacelihovin.cz
je možno konsumovat-fernet stock Plzeň -Božkov/na etiketě 23.3.a tuzemák jindřichohradecký na etiketě 26.3.2012(Siegl Jiří)
Foto
doporučuji použít k identifikaci nový web certifikacelihovin.cz
Dobrý den, chtěla bych vědět, mám -li se bát podat Becherovku, která byla vyrobena v letošním roce. Také mám doma Kejrum, který má označení jen na přelepeném víčku z datem 2005. Děkuji- hezký den(Kahounova Jana)
Foto
doporučuji prověřit na novém webu certifikacelihovin.cz
Nenašla jsem rok výroby na lahvi-Jameson,Tullamore Dew ,Stará myslivecká.Mohou být tyto láhve zavadné? Děkuji Irena(Irena Adámková)
Foto
doporučuji prověřit na novém webu certifikacelihovin.cz
mam doma 5x0,5 l lahve Fernetu Boškov,zakoupenou v marketu Interspar Zlín, ještě před vypuknutím alkoholové afery. Po prohlednuti je uyávěr originál s kolkem a číslem začínajícím L1.. a L2...Můžu si být jistá nezávadností alkoholu?(Jarmila)
Foto
doporučuji prověřit na novém webu certifikacelihovin.cz
Dobrý den, je možné, aby byl kolek na lahvi zfalšovaný? A když ano, jak ho poznám ? (Ivana)
Foto
kolek na láhvo není pro zjištění nezávadnosti obsahu za rozhodující. je tam pouze z daňových důvodů
existuje nějaký jednoduchý trik jak zjistit zda rumík nebo jiný alkohol který mám doma je v pořádku? Děkuji(Martin)
Foto
neexistuje !
Je pravda že závadný alkohol s metanolem lze bez rizika použít např do pečených koláčů nebo buchet - a že se teplotou v troubě metanol nějak odstraní?(Daniela)
Foto
já bych to neriskoval
Dobry den máme doma dost stary alkohol některý 5 a až 10 let ale vetsinou zakoupeny Free Shop uzavřeny myslíte ze není závadných Děkuji (Danastudnickova)
Foto
těžko soudit. doporučuji využít nového webu certifikacelihovin.cz
Dobrý den, dostala jsem před časem kanitr "domácí" slivovice a zatím je nedotčená. Sama nepiji, ale pokud bych ji chtěla darovat potřebuji jistotu, že je nezávadná. Jak to mám poznat? Děkuji za radu.(Petra)
Foto
doporučuji prověřit v certifikované laboratoři
dobrý den.Prosím vás ppříští týden máme svatbu a doma mam jednu lahev rumu božkov zakoupenou v kauflandu a to do krému do cukroví.Můj dotaz je tedy jasný ,po L mám 2 bude zdravotně nezávadný, okolkovaný a koupený v kauflandu na jaře.pROSÍM JE MOŽNO V JIHLAVĚ NĚKDE ZKONTROLOVAT.MOC DĚKUJI.(JARKA)
Foto
doporučuji použít nový web certifikacelihovin.cz
Dobrý den, manželka vyrobila velmi lahodný nápoj, jehož součástí je mimo jiné i rum. Těsně před prohibicí jsem pro výrobu tohoto nápoje nakoupil "tuzemák", jehož výrobcem byla firma z Velkého Března. Nepatří tento produkt mezi problematické? V supermarketu, kde jsem ho před prohibicí koupil nyní po uvolnění prodeje není.(M. Scheiner)
Foto
doporučuji prověřit na novém webu certifikacelihovin.cz
Nemohu najít na Fernetu datum výroby. Koupili jsme ho v Penny marketu a po kalíšku vypili. Nemám obavy, ale datum výroby by mne zjímalo. Děkuji(Milena Čermáková)
Foto
doporučuji web certifikacelihovin.cz
Dobry den.Prosim o vysvetleni cisel na kolcich co nam rikaji(milos)
Foto
doporučuji použít web certifikacelihovin.cz
Dobrý den, po úmrtí našeho otce a vyklízení garáže v červenci 2011 jsme objevily se sestrou 10 litrů slivovice ve skle.Sestra ji chce raději vylít, já ne.Jak se dá ale poznat, zda je nezávadná a navíc kvalitní, a ne např. na čištění skel auta apod.Děkuji HK(Hana Krafková)
Foto
na čištění oken je jí škoda. Zajistěte i ověření v certifikované laboratoři.
Mám doma Rum Božkov s plachetnicí, Myslivce a Fernet stock. Vše zakoupené v Globusu minimálně v červnu, spíš v dubnu. Teď se oboávám, zda tomohu používat.(Alena Balonová)
Foto
ověřte na novém webu certifikace lihovin.cz
Dobrý den, má otázka je jednoduchá - jak tedy poznám v domácích podmínkách, že lahví, kterou mám doma, se neotrávím? Děkuji za odpověď.(Hečková Ludmila)
Foto
buhužel to nejste schopna poznat. pokud je to legálně koupená lihovina, doporučuji ověřit na dnes otevřeném webu certifikacelihovin.cz
Dobry den, mam doma pulitrovou lahev Tuzemaku Jindrichohradeckeho vyrobeneho 3.5.2012.Lahev je zakoupena v nekterem Supermarketu,myslite si,ze ji muzeme bez problemu pouzit?(Jarmila K.)
Foto
Domnívám se že ano ale doporučuji prověřit na novém webu certifikacelihovin.cz
Dobrý den, koupila jsem 3. září v Kauflandu irskou whisky Tullamore Dew, chtěla jsem ji darovat,mám mít strach? Děkuji za odpověď.Zdravím. Iva(Iva Hrubá)
Foto
pokud není porušen uzávěr či jinak obsah napaden mělo by to být bez problémů
Mám doma sklenici rumu Božkov rok výroby únor 2012 zakoupenou v Makru. Potřebuji ho k vaření, jak mám vědět, že je nezávadný?(Marie)
Foto
použijte dnes otevřený web certifikacelihovin.cz
Dobrý den,mám doma whisky,jak českou (Jelínek,Božkov,Plzeň),tak i skotskou.Mohu ji bez obav konzumovat?Děkuji Műller(Műller)
Foto
Po zkušenostech z trhu vám nemohu doporučit bezproblémovou konzumaci, Použijte k k identifikaci dnes otevřený web certifikacelihovin.cz
Dobrý den pane Juračka, asi před měsícem a půl jsme v Kauflandu koupila láhev tuzemského rumu zn. Božkov. Týká se nebezpečí otravy i téhle značky? Jak poznám podle kolku, že alkohol je v pořádku. žádné datum výroby tam nikde není. Děkuji za odpovděď.(Brija)
Foto
toto je dobrá značka, ale doporučuji prověřit na webu certifikacelihovin.cz
Dobrý den, našla jsem doma láhev alkoholu z Ruska rok výroby 2009. Myslíte, že by měl být nezávadný? Děkuji za odpověď.(Zdena, Praha)
Foto
myslím, že ne ale doporučuji prověřit
Dobrý den,mam doma rum Božkov na kolku je číslo 608520L1BD a výrobní číslo je L2039640/3 je možné zjistit,zda tato várka není závadná,děkuji.Moravová(Ilona Moravová)
Foto
doporučuji zjistit na dnes otevřeném vebu certifikacelihovin.cz
Doma mam neotevrenou,dva roky starou lahev Rumu "Bozkov".Litrovka je opatrena kolkem,ale ted se obavam ji pouzit.Tenkrat jsem ji dostala od kamatradky,ktera ho zakoupila nekde na Ostravsku.Mam duvod se obavat?(Janicka)
Foto
nedá se kontaminace stoprocentně vyloučit. Otevřete si web certifikacelihovin.cz
Dobrý den, dostala jsem jako dárek čtvrtlitrovou skleněnou placačku s náplní Fernet Citrus od likérky Drak. Jaká je možnost, že je tento alkohol závadný a dá se to nějak levně ověřit? Předem děkuji Dvořáčková(Leona Dvořáčková)
Foto
nedoporučuji ke konzumaci a laboratorní vyšetření vás přijde dráž než obsah
Mám koupenou domácí slivovici.Kde bych si ji v Praze mohla dát otestovat ? Děkuji za odpověď. Přeji hezký den.(Irena)
Foto
seznam laboratoří najdete na webu min. zdravotnictví
Mě osobně by zajímal postup jakým způsobem se dá rozpoznat dobbrý od jedovatého?Pouhým okem se to určitě nedá ověřit,co když přelejou ten špatný do sklenice s lo ňským datumem.Děkuji.(Josef Szczurko)
Foto
jediný dúkaz vám dá certifikovaná laboratoř
Dobrý den, zakoupila /v hospodě/ švestkovou vodku 1 litr za 120 Kč, přelila polovinu do sklenice,že si ji vezmu na dovolenou.Druhou část jsem nechala doma./orginál sklenici vyhodila/.První část se vypila ve společnosti na dovolené od 1.9.2012/zaplať Pán Bůh zatím žádné náledky/,ale trápí mě stále myšlenka a zvědavost/co následky/ jelikož mám druhou polovinu a než ji vyhodím si pro klid duše nechat zjistit zda tato lihoviny byla také závadná.Prosím Vás o radu.Děkuji (Jarka)
Foto
objetujte tuto lihovinu a vylejte ji.
Týden před matenolovou aférou jsme v Glogusu zakoupili krásnobřezenský TUZEMSKÝ (rum)s nálepkou ROYAL s okolkovyným uzávěrem. V zadu je prodávající GRANETTE a STAROREŽNÁ Distilleries a.s.. Na láhvi je číslo *L*121941131P. Je tento alkohol v pořádku.(Oldřich Zubař)
Foto
zkontrolujte prostřednictví dnes otevřeného webu certifikacelihovin.cz
dotaz je prostý - dostala jsem slivovici, jak poznám, že je nezávadná?(Hanyluk)
Foto
Říká se darovenému koni nekoukej na zuby, ale v tomto případě bych neriskoval. Laboratorní vyšetření by vás mohlo stát více jak vlastní náplň
Dobrý den, mám na Vás dotaz,jak zjistit nezávadnost Jindřichohradeckého Tuzemáku,zakoupeného v měsíci červen 2012 v marketu PENNY. Děkuji za odpovědˇ.(Věra Suváková(Juračková))
Foto
obraťte se mým jménem přímo na majitele Fruka pane Nejedlého, ať vám sdělí potřebné informace. Jinak Fruko je velmi solidní výrobce
Dobrýpodvečer,mám doma Fernet tradiční,pravděpodobně je koupený v Pennny.Nemohu se dopátrat výrobce.Na lahvi je jen čárový kód a pod ním tato čísla. 8 594002 711269,adresa prodávajícího DYNYBYL sro,K vápence 1675 Mikulov.Přes uzávěr je papírový pruh,není na něm vytištěné L+čísla,pouze stříbrný pásek a na něm cz,na uzávěru číslo 600316A2BD.Můžete mi podat informace? Děkuji ZB(Zdena)
Foto
doporučuji použít nový web certifikacelihovin.cz
Mám doma rum Tuzemák, který má přetrženou kolkovou pásku a vzadu značku KLASA, která je černobílá, na všech ostatních výrobcích je značka Klasy s červeným bříškem.To mně trochu zarazilo. Díky, asi vyleju. MJ(Marie)
Foto
váš postup schvaluji
Posbírala jsem v rodině několik láhví rumu, slivovice, magistra... a ráda bych je dala v Ostravě otestovat. Prosím, poraďte, na jakou adresu se obrátit. Děkuji. Irena Rozsyplová(Irena Rozsypalová)
Foto
WEB min. zdravotnictví nebo přímo hygienické služby
dobry den,chtěla bych se vás zeptat mám doma pul litr vodky (BOŽKOV) JAK POZNAM ŽE NENI ZAVADN I KDYŽ MÁ KOLEK.DĚKUJÍ PŘEDEM ZA ODPOVĚD.(Miluška)
Foto
Kolek není rozhodující / je zde pro daňové účely / Božkov je solidní dodavatel ale dopuručuji dle šarže dotaz u výrobce / viz jeho veb / a nebo u prodejce
dobry den mam doma delsi dobu nenacaty rum jak poznam zda neni pancovany?(michaela)
Foto
RUm pořízený v roce 2011 by měl být bez závad. Jinak dotazem u prodejce.
Vážený pane Juračko, jako naprostý laik se Vás chci zeptat, zda nám může poškodit zdraví rum, který přidávám do pečení? Předem děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den(Jitka)
Foto
Je otázkou kdo ten rum vyrobil.. Dopad do pečiva je sporný
Dobrý den, myslíte si, že už je metanolová hrozba zažehnána, nebo se máme stále bát a být při pití opatrní? děkuji!(Janickaa.a)
Foto
doporučuji nadále obezřetnost zejména z titulu zdrojů nákupu
jsou nezávadné Fernety koupené v Bille - nekdy v první polovině tohoto roku Neslyšela jsem,o žádném případu,že by člověku bylo zle !! děkuji za odpověď.(alena freundová)
Foto
domnívám se, že ne ale 100 procentně vám to nikdo nezajistí.
Dobrý den, jak se stavíte k metanovolé kauze, čí je to podle vás chyba? děkuji(Jarda)
Foto
Je podcenění kontroly výroby i prodeje lihovin na českém trhu. tedy vina státu.
Dobrý den, o víkendu chci péct bábovku a ráda do ní dávám rum. Jak zjistím, že ten, který mám doma, mohu použít? Děkuji!(Klarisa Nová)
Foto
doporučuji web certifikacelihovin.cz, nebo navštívit místo nákupu
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je někde uveřejněn seznam míst, kde je možné nechat si otestovat alkohol? Díky, pěkný den, R.(rOMAN)
Foto
Dle mých informací je na WEBu min. zdravotnictví i min. zemědělství stejně jako na webu Státní teměd.a potr. inspekce
Dobrý den,manžel slavil v červnu životní jubileum a dostal od přátel spoustu kvalitního alkoholu. Teď máme opravdu strach.Jakou máme jistotu že je nezávadný. Jedná se o kvalitní vodky a whisky.Děkuji za odpověď a přeji krásný den.(Pavla)
Foto
Od dnešního dne je v choédu WEB certifikacelihovin.cz - doporučuji použít.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli můžu po někom požadovat vrácení peněz, když zjistím, že mám doma závadný alkohol. Má prodejce povinnost vrátit mi peníze, když prokážu, že jsem flasku koupila u něj? Děkuji za odpověď. (Janka S.)
Foto