Režisérka Ivanna Benešová, jejíž snímek Zneužívaný má dnes premiéru, bude příští film natáčet z muzikálového prostředí. Bude to sice drama, ale tak trochu z jiného soudku. Benešová si jako studentka film za 1,5 milionu korun zaplatila sama. Prý si na něj dost dlouho šetřila.

"Nemám žádného mecenáše a ani osobního sponzora. Můj absolvenstký film Zneužívaný jsem platila z velké části ze své kapsy, z poctivě a tvrdě vydělaných peněz. Rozpočet filmu byl zhruba 1,5 milionu. Z toho dalo část Ministerstvo kultury, část RWE - generální partner filmu. A jinak žádný další sponzor nebyl," napsala na chatu Benešová.

Někoho by mohlo napadnout, že slušné peníze si vydělala za focení odhalených snímků do zářijového Playboye. Jenže Benešová tvrdí, že fotila bez nároku na honorář. "Akty jsem fotila zadarmo. Mě jen zajímalo, jak na to lidé budou reagovat, když mě uvidí v centru Prahy polonahou," řekla Benešová, která nabídku na focení dostala až poté, co se začalo psát o jejím kontroverzním snímku Zneužívaný.

ON-LINE PŘENOS