PRAHA
Foodparade: Festival dobrého jídla a pití
Kdy: 5. – 6. 9. 2015
Kde: zahrady pražského zámku Troja
Patříte mezi gurmány a milovníky delikates? Pak zavítejte na tradiční festival, kde můžete ochutnat speciality těch nejlepších restaurací za přijatelné ceny. Těšit se můžete na českou i exotickou kuchyni, výbornou kávu, několik druhů piva i víno z celého světa. Od 11 do 17 hodin je pro návštěvníky připravený bohatý doprovodný program. Tak nažhavte chuťové pohárky a o víkendu vyrazte do Troji!
Vstup: Dospělí 350 Kč (v ceně je i 200 Kč na konzumaci)
Studenti, senioři 250 Kč (v ceně je i 200 Kč na konzumaci)
Děti do 10 let zdarma

Ptačí sobota v zoo
Kdy: 5. 9. 2015
U příležitosti Mezinárodního dne supů, který připadá na tuto sobotu 5. září, si pražská zoo pro své návštěvníky připravila speciální program zaměřený na tyto ohrožené druhy ptáků.
V 11.00 a 15.00 proběhne speciální komentované krmení supů a kondorů, při kterém se návštěvníci například dozvědí, kolik supích odchovanců Zoo Praha letos vypustila do volné přírody a čím vším jsou tito králové oblohy ohrožováni.
Vstupné: dospělí 200 Kč, snížené 150 Kč

Aquapalace Čestlice
Kdy: 5. – 6. 9. 2015
Prázdniny sice již skončily, ale akce pro děti a rodiče v největším akvaparku v Čechách – Aquapalace Praha – nekončí. Tento víkend je připravena námořnická a pirátská show vždy od 10:45 až do 17:00. Děti i dospělé čeká dobytí pirátské lodi, dovednostní soutěže a další překvapení.
Celodenní vstupné: dospělí 719 Kč, děti 469 Kč, rodinné 1699 Kč

ČEJKOVICE
Bylinkové slavnosti
Kdy: V neděli 6. 9. 2015
Kde: v areálu před historickými Templářskými sklepy
Vstup: zdarma
Ekologická firma SONNENTOR otevře brány všem návštěvníkům, kteří budou mít možnost nahlédnout do tajů výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes jejich zpracování až po samotné balení. Těšit se můžete na biojarmark, odborné přednášky, diskuse s pěstiteli a ochutnávky voňavých čajů.

VELKÉ PAVLOVICE
Putování za burčákem po Modrých Horách
Kdy: 5. 9. 2015
Putování pěšky i na kole krásnou podzimní přírodou s chutí burčáku mezi vinohrady a sklípky se zakončením na tradiční vinařské akci Zarážení hory ve Vrbici. start od 9.00 hod., rozhledna Slunečná (razítkovací místa ve všech obcích otevřena od 9:00 od 15:30 hod.).
STARTOVACÍ BALÍČEK v ceně 170 Kč obsahuje: volný vzorek burčáku za razítko, skleničku, náramek jako volný vstup na akci Zarážení hory na Vrbici a slevové kupony.