1) Dominikánská republika – ochutnejte nápoj Mama Juana a naučte se merenque

Proč je tento ostrov tak oblíbený? Každý, kdo jede na dovolenou, si chce užít dobré jídlo, hodně míchaných koktejlů, bílou pláž a usměvavý personál. Právě to najdete v Dominikánské republice. Čím se určitě nakazíte, je styl života Dominikánců, kteří se řídí heslem „ maňana/zítra“. V Karibiku je vhodnější volit hotely asi o 1* lepší, než jste zvyklí v evropských destinacích. Pokud chcete mít zaručený luxus, jeďte raději do pětihvězdičkového hotelu. Největší zážitek budete mít z přeplněných stolů v programu all inclusive – především z čerstvého ovoce, které vypadá a chutná zcela jinak než v českém supermarketu. Už jste někdy pili čerstvý kokos? Zkoušeli si ubalit vlastní doutník? Naučili se základní kroky salsy a merenque? Poznali sílu nápoje Mama Juana? Víte, jak vypadá čerstvé kakao? Pokud ne, pak musíte jet do Dominikánské republiky.

Autor: STUDENT AGENCY k.s.

2) Kapverdské ostrovy – kouzlo černého kontinentu

Poznejte chutě Afriky a vydejte se letos na Kapverdy, malý ostrovní stát na západním pobřeží černého kontinentu. Na největších ostrovech Sal, Boa Vista a Maio najdete nekonečné bílé pláže, slunečné počasí a klid – žádné rušné promenády ani přeplněné pláže jako v nekterých evropských letoviscích tady nenajdete. Panensky krásné ostrovy mají co nabídnout zamilovaným párům i dobrodruhům. Při návštěvě místních restaurací neodoláte bohaté nabídce ryb – určitě ochutnejte čerstvého tuňáka, kterého ráno ulovil některý z místních rybářů. Překrásné Kapverdy mají ještě jednu výhodu – představují exotickou dovolenou, která je ale v porovnání s jinými destinacemi pro Evropany relativně blízko a navíc velmi levná.

Autor: STUDENT AGENCY k.s.

3) Kuba – dovolená s příchutí Piňacolady

Dovolená na Kubě se vlní v rytmu salsy, chutná po Piňacoladě a voní po doutnících. Díky svojí izolaci se Kuba stala výjimečným skanzenem minulosti a dodnes nabízí skvělé zážitky. Svezte se v nablýskaném americkém veteránu z 50.-60. let minulého století a plnými doušky si užijte západ slunce na pobřeží Karibského moře. Nejslavnější pláží je Varadero s délkou 20 km, na němž převládá jemný zlatavý písek a tyrkysové zátoky. Při objevování Kuby nevynechejte Havanu, která je nejkrásnějším městem Latinské Ameriky. Ne nadarmo se jí přezdívá Paříž Karibiku. S tím, jak se Kuba po rozvolnění vztahů s USA pomalu otevírá světu, se ale její specifická atmosféra možná brzy změní – proto svoji cestu na tropický ostrov neodkládejte!

Autor: STUDENT AGENCY k.s.

4) Maledivy – tisíce korálových ostrůvků a křišťálově průzračná voda

Dokonalá kombinace krásných pláží, průzračného moře a azurově modré oblohy bez jediného mráčku – to jsou Maledivy, ostrovy rozkládající se v Indickém oceánu. Kolorit plážového ráje dokreslují vzrostlé kokosové palmy a nádherný podmořský život v korálových útesech. Ať už se rádi potápíte nebo si bohatě vystačíte se šnorchlem a ploutvemi, stačí se ponořit pod hladinu a můžete dlouhé hodiny pozorovat hejna pestrobarevných rybek, rejnoků, želv, murén i chobotnic. Dál od břehů můžete pozorovat i podmořský život ve vracích ztroskotaných lodí. Maledivy ale nabízejí ideální podmínky pro všechny vodní sporty – vyzkoušet a naplno užít si tady můžete vodní lyžování, windsurfing nebo plachtění na katamaránu.

Autor: STUDENT AGENCY k.s.

5) Thajsko – Phi Phi je polozapomenutým rájem na Zemi

Thajské království je vyhledávaným cílem romantiků i milovníků dobrodružství. Stát v jihovýchodní Asii nabízí divokou přírodu, velkolepé historické památky a pohádkově krásné pláže. Nejznámnějším cílem turistů je kouzelný ostrov Phuket, pokud si chcete užít více soukromí, vydejte se na Phi Phi, kde se v roce 2000 natáčel také slavný snímek Pláž s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Tady vás čekají nádherné zátoky s bílými plážemi i vrcholky s tropickou vegetací. Při návštěvě Phi Phi rozhodně nevynechejte ani vzdálenější Ko Phi Phi Leh, kde se nachází mořský národní park. Podobně jako na Maledivách vám i tady vezme dech zdejší pestrobarevný podmořský svět. Thajsko patří mezi exotickou klasiku, která vás nikdy nezklame.

Autor: STUDENT AGENCY k.s.

Objevujte pláže v exotických destinací po celém světě s dovolena.cz! Portal dovolena.cz nabízí nejširší nabídku zájezdů do Dominikánské republiky, na Kapverdy, Kubu nebo Srí Lanku. Chcete poznat nejkrásnější místa v destinaci nebo si spíš užívat odpočinek v luxusním resortu na pláži? Specialisté portálu dovolena.cz pro vás vyberou z tisíců zájezdů ten pravý nebo vám ho sestaví na míru – do destinací osobně jezdí a dokážou vám poradit jako nikdo jiný. Navíc vám zajistí pojištění pro klidnou cestu, parkování u vybraných letišť nebo dopravu autobusy STUDENT AGENCY na vybraná letiště zdarma. Pořiďte si exotickou dovolenou u profesionálů, kteří nabízejí nejširší výběr zájezdů na trhu.

Autor: Student Agency