Turecká riviéra leží na jihu země a přesně vystihuje pojem „plážový ráj“. Krásné pláže se mírně svažují do moře a přístup do vody je tak ideální i pro nejmenší děti, které se teprve učí plavat nebo si ve vodě ještě nejsou úplně jisté.

Na nejmenší návštěvníky pamatují i turečtí hoteliéři, v resortech najdete dechberoucí vodní atrakce a desítky toboganů. V Turecku tak v horku nemusíte cestovat do desítky kilometrů vzdálených akvaparků, stačí se po snídani převléct do plavek, vzít si ručník a udělat pár kroků z pokoje k bazénům. Ani tady se navíc nemusíte bát hluboké vody, hotely nabízejí řadu dětských bazénů, ve kterých voda sahá sotva po pas.

Autor: STUDENT AGENCY k.s.

Hotely na Turecké riviéře mají ještě jednu obrovskou výhodu - leží přímo na pláži. I když si vaše děti hned poté, co sjedou skluzavku, začnou nasazovat potápěčské brýle a šnorchl a poběží k moři, vy můžete zůstat na lehátku, ze kterého je máte na dohled v moři i v bazénu. A pokud by se snad stalo, že by byli z plavání unavení, můžou se „vyřádit“ na zábavných animačních programech. Všechny tyto aktivity jsou pro hotelové hosty zdarma.

Mezi nejkrásnější letoviska na Turecké riviéře patří Alanya, která nabízí ideální podmínky pro děti i jejich rodiče. V této oblasti je nejznámější tzv. Kleopatřina pláž, kde údajně trávila romantické chvíle egyptská královna Kleopatra a slavný vojevůdce Marcus Antonius. Vydejte se i vy po stopách slavného páru, který si toto místo zamiloval a trávil tady hodně času. Není divu - pobřeží se zlatavým pískem leží na dohled od mohutného pohoří Taurus a nabízí jedinečný výhled na tento monument.

Autor: Shutterstock

Všechny, kteří mají rádi historii, nadchne nejen tato pláž, ale i samotné město Alanya, které v období starověku i středověku patřilo mezi strategické obranné přístavy. Užijte si romantickou procházku přes historické centrum k pevnosti a odtud do malebného přístavu, kterému dominuje tzv. Červená věž. Pro rodiny s malými dětmi je ideální volbou prohlédnout si město během jízdy v turistickém vláčku.

Autor: Shutterstock

Objevte nejkrásnější pláže Turecka s Dovolena.cz! Portál Dovolena.cz nabízí nejširší nabídku zájezdů nejen na Tureckou nebo méně známou Egejskou riviéru, ale do celého světa. Je pro vás důležité, aby bylo v hotel co nejvíce skluzavek a dalších zábavných animačních aktivit pro vaše děti? Nebo naopak spíše toužíte na vlastní kůži vyzkoušet potápění, vodní lyžování nebo paragliding? Specialisté portálu Dovolena.cz vyberou z tisíců zájezdů ten pravý pro vás a navíc vám zajistí pojištění pro klidnou cestu a parkování u vybraných letišť nebo dopravu autobusy STUDENT AGENCY na vybraná letiště zdarma.