Odborní zástupci cestovních kanceláří se shodují – vylodění imigrantů prý nemá na dovolené žádný vliv. Skupinky uprchlíků se totiž shromažďují zejména ve velkých městech. Bavíme-li se o Itálii, jsou to města jako je Milano, Řím, Bolzano, kde se imigranti zdržují nejčastěji na vlakových nádražích. Je známo, že uprchlíci v Itálii zůstat nechtějí a berou ji spíše jako přestupní stanici odkud nejčastěji putují do Rakouska, Německa, Francie a Velké Británie.

Dovolená v Itálii

Kvalita dovolených v evropských letoviscích patří v posledních týdnech mezi hlavní témata všech médií. Na povrch se dostaly fotografie ukazující italská města plná utečenců, ale situace je ve většině letovisek naprosto klidná a turisté zde mohou trávit svůj volný čas naprosto beze strachu.

Itálie stále patří mezi nejoblíbenější země pro rodinné dovolené. A nejinak je tomu i letos. Pokud se tedy chystáte navštívit nádherné pláže a prozkoumat obdivuhodné památky, určitě se nemusíte obávat náporu uprchlíků.

Autor: Italieonline.eu

Majitel cestovní kanceláře Italieonline.eu Ing. Zdeněk Žárský dokonce podnikl dlouhou cestu a zkontroloval všechna letoviska od města Pescara na sever (východní pobřeží) a na západním pobřeží od Tarquinia až po San Remo. Důvodem jeho cesty bylo přinést zákazníkům aktuální informace přímo z místa dění a ujistit je, že přímorských letovisek se migrace opravdu vyhýbá.

Vedro, medúzy a poranění z neopatrnosti -  toto jsou tedy ty největší hrozby, které na turisty mohou číhat…

Nyní navíc můžete využít až 40 % slevy na pobyty v severní Itálii a užijte si léto jak má být!