Domažlice: Svět minivláčků

Venku i po zahradě domu v Máchově ulici v Domažlicích jezdí na 30 vláčků!
Autor: archiv pořadatelů
Venku i po zahradě domu v Máchově ulici v Domažlicích jezdí na 30 vláčků! Pohyblivé jsou nejen mašinky, ale i figurky lidí, zvířat, aut či stromů. Zažít můžete velkou vlakovou loupež na trati Londýn- Glasgow a s mašinkou Lízou se dokonce projet na cestě kolem světa. K tomu je ve vitrínách další stovka železničních modelů. Novinkou je model 60 let staré ruské železnice i s pohyblivou chaloupkou na muřích nožkách.

Vstupné: rodina 290 Kč – včetně svezení na mašince

Berchtold: Jako slavný Gulliver

V areálu zámku Berchtold v Kunicích u Prahy můžete na jednom místě vidět na 25 našich nejznámějších památek.
Autor: archiv pořadatelů
Karlštejn a jihočeské Holašovice zapsané v UNESCO vedle sebe? Nebo Trosky sousedící s hradem Orlíkem? Že to nejde? Omyl! V areálu zámku Berchtold v Kunicích u Prahy můžete na jednom místě vidět na 25 našich nejznámějších památek. Mezi dokonalými replikami zažijete pocit jaký měl Gulliver v zemi Liliputů.

Vstupné: dospělí 90 Kč, děti od 3 let 70 Kč, rodina 210 Kč

Boheminium: Česko na dlani

Modely technických a významných památek republiky najdete v Mariánských Lázních.
Autor: archiv pořadatelů
Rozhledny, hrady, zámky, kostely, kapličky i mosty – to všechno najdete na jednom místě a to v parku Boheminium v Mariánských lázních. Modely technických a významných památek republiky tu najdete v poměru 1:25.

Vstupné: dospělí 119 Kč, děti 2 až 6 let 29 Kč, 6 až 15 let 59 Kč, rodina 295 Kč

Ostrava: Sedm divů světa

V parku Miniuni v Ostravě je k vidění na 23 evropských významných staveb.
Autor: archiv pořadatelů
Londýnský Big Ben, řecká Akropole, italská šikmá věž v Pisse ale i nádraží Ostrava-Střed nebo pražský Orloj – to je jen zlomek z 23 modelů evropských staveb, které najdete v parku Miniuni v Ostravě. S nimi můžete obdivovat i sedm zmenšených starověkých divů světa! A to není vše. Připraveno je dalších 30 modelů historických lodí od dob vikingů přes Kolumba až po Titanik.

Vstupné: plné 70 Kč, snížené 40 Kč

Fotogalerie
6 fotografií