V Maroku najdete překrásnou přírodu, bohatou historii, zábavu i zajímavou kulturu. Těšit se můžete na nekonečné písečné pláže, pouštní krajinu i vysoké pohoří Atlas. Projít si můžete bohatá královská města i původní berberské osady či rušné trhy, takzvané souky. Víc než tisícileté arabsko-islámské umění vás nadchne. Maroko je klidnější a bezpečnější země, kterou teď turisté znovu objevují.

Při plánování dovolené v Maroku si nejdříve rozmyslete, jak ji chcete prožít. Území státu jsou totiž velmi rozdílná. Na jihu najdete mohutné hrady, hliněné vesnice a oázy. Pobřeží Středozemního moře je zalesněné a hornaté s útesy lemovanými zátokami. Naopak podél pobřeží Atlantského moře  si turisté užijí písečné pláže, luxusní hotely a nádherné přístavy. Právě tam také najdete nejvíce hotelů v nabídce portálu dovolena.cz.

Autor: Dovolena.cz

Maroko nabízí zábavu i pro aktivnější klienty. Od bohaté nabídky vodních sportu na západním pobřeží, pěší turistiky až po kvalitní golfová hřiště či tenisové kurty v metropolích a rekreačních střediscích. V horách jsou také ideální podmínky pro rafting na divokých řekách.

A kam v Maroku tedy vyrazit? Na pobřeží Atlantiku leží moderní turistické středisko Agadir plné luxusních hotelových komplexů. Hlavním městem celé země je klidnější Rabat. Nejkosmopolitnějším městem je moderní přístav Casablanca založený Francouzi. Ve městě si užijete francouzské bulváry, moderní obchody a pocítíte velký vliv evropské kultury. Pokud naopak toužíte po typickém africkém a berberském Maroku, musíte se podívat do Marakéše s úchvatnou atmosférou, trhy a historickými budovami.

Na dovolené si v žádném z letovisk rozhodně nenechte ujít lahodnou marockou kuchyni ochucenou mnohými druhy koření. Maročané vaří hlavně z masa a zeleniny. Typickým jídlem je dušené maso s čerstvou zeleninou tajine, nebo pečené skopové ponoření do směsi kmínu a soli mechoui. Vyzkoušejte také tamní sladké pečivo a slazené čaje.

Portál dovolena.cz doporučuje:

Agadir, Hotel Club Al Moggar Garden Beach ***

Marakéš, Moroccan House Hotels Marrakech ***

Saidia, Iberostar Saidia *****

Fotogalerie
2 fotografie