Když jde o Vánoce, jsou Češi konzervativní. Doma s rodinou jich je tráví zhruba 80 procent – nejvíce v celé Evropě. Na silvestra už je ale situace jiná, to patří třeba horské hotely mezi ty nejvytíženější. Takže zatímco o netradičním vánočním pobytu v hotelu můžete ještě pár dní přemýšlet, silvestrovský pobyt objednejte co nejdříve, jinak se na vás nedostane. Podívejte se, co je letos v některých českých hotelech k mání!

Vánoce v lázních nebo na horách – netradiční, ale příjemné

Procházka po zasněžené kolonádě, pak příjemný zábal, masáž laděná do vánočních tónů skořice a jablek a nakonec slavnostní čtyřbodová večeře – tak může vypadat romantický vánoční pobyt v Mariánských Lázních. Nabízí ho tu hned několik hotelů sítě OREA HOTELS – včetně secesního skvostu OREA Hotelu Palace Zvon jen kousek od Zpívající fontány.

Co vám pod stromeček nadělí OREA Hotely?

Pokud vyrazíte na vánoční pobyt do některého z hotelů sítě OREA HOTELS, můžete se těšit na dárky:

  • v rámci některých balíčků aromatické masáže, koupele a zábaly zdarma
  • několikachodová vánoční galavečeře
  • volný vstup do bazénu, sauny, vířivky
  • výrazné slevy na skipasy
  • domácí punč, cukroví, slavnostní bufet na první a druhý svátek
  • drobné dárečky

Lyžujete? Pak vsaďte na svátky na horách. Lyžovat můžete i na Štědrý den.
Autor: OREA HOTELS

Úplně jiné, ale neméně kouzelné jsou potom Vánoce prožité v hotelu na horách. Ještě dopoledne na Štědrý den můžete lyžovat, odpoledne pak popíjet punč, uzobávat cukroví a jen sledovat děti, kterým se věnují v dětské dílničce. I tady následuje luxusní večeře a třeba ve Špindlerově Mlýně můžete vyrazit na kouzelnou půlnoční mši do kostela sv. Petra a Pavla.

„Člověk se tu nemusí opravdu o nic starat, jen si užívá pohodu a odpočívá. Má čas na rodinu, na děti, na partnera,“ vyjmenovává přednosti Vánoc v OREA Hotelu Horal, který leží právě ve Špindlu jeho manažer. Součástí některých vánočních pobytů jsou pak i wellness procedury, slevy na skipasy a volné vstupy do bazénu, vířivky nebo sauny. 

Silvestr spousta Čechů protahuje na několik dní a spojuje ho s lyžováním a wellness.
Autor: OREA HOTELS

Silvestr mimo domov láká a místa rychle mizí

A zatímco Vánoce v hotelu ještě pořád Čechy příliš netáhnou, silvestr znamená pro hoteliéry nápor. V tomto případě už Češi tak konzervativní nejsou. Silvestrovská dovolená na horách je zvláště mezi mladšími lidmi velmi oblíbená. Lyžovačka, silvestrovský raut, živá kapela nebo vystoupení kouzelnice – i to je možné prožít během jediné silvestrovské noci.

 „Ubytování na konci roku vyjde logicky nejdráž, i přesto je o něj ale největší zájem,“ shodují se hoteliéři napříč republikou. Proto je dobré řešit silvestrovský pobyt s předstihem, na poslední chvíli obvykle zbývá jen pár míst.

Češi navíc na silvestra obvykle neodjíždějí až na poslední chvíli, ale pojí ho s několikadenní lyžovačkou a následným relaxem a odpočinkem. Největší zájem je tak o hotely s wellness zázemím a o horské hotely v Krkonoších a na Šumavě.

Silvestr prožitý na horách je oblíbený hlavně mezi mladými.
Autor: OREA HOTELS

Vyvrcholením pobytu pak bývá silvestrovský gala večer. „Obvykle s živou muzikou, popůlnoční diskotékou a občerstvením ve formě švédských stolů,“ popisuje podobu silvestr na horách manažer hotelu. Výjimkou v hotelech v jiných částech republiky nejsou ale ani tematické večery, posezení u cimbálovky a také speciální dětský silvestrovský program, jež probíhá v oddělených prostorách. Silvestrovský večer si užijí jak rodiče, tak děti. Každý po svém.

A vyrazit na silvestra mimo domov má své výhody – odpadá starost s nákupy a pohoštěním, člověk nemusí nic strojit a připravovat, nemusí se bát o vybavení domácnosti a na konci pak hlavně nemusí nic uklízet. Jen s případnou ranní bolestí hlavy a kocovinou personál hotelu (ještě) neumí pomoci.